ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Svenske chokoladekager

ANNE METTE AUTZEN | 6. december 2018

En lækker opskrift på svenske chokoladekager hvor de sprøde på overfladen og bløde i midten.

Hjemme hos os kalder ungerne dem for chokoladebrød og selv om det lyder som en stor portion, så holder den ikke længe herhjemme. 


Svenske chokoladekager

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 47 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 100 stk.
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 5 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2.5 deciliter Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 spsk. Kakao
  • 200 gram Smør Koldt
  • 1 stk. Æg
  • 1 stk. æggehvider Til penslingen
  • Mandler Til pyntningen
  • Perlesukker Til pyntningen

Sådan gør du

  • Start med at blande mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og kakao pulveret i en skål.
    Skær det kolde smør i små stykker og smuldre det i blandingen.
    Pisk ægget i så dejen samler sig fint og bliver blød og lind.
    Lad herefter dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
    Tag den ud af køleskabet og del dejen i seks dele.
    Rul dem hver for sig ud til en cirka 30 cm lang stang.
    Placer stængerne på en bagepapirsbeklædt bageplade og tryk dem lidt flade. De skal blive cirka 4 cm brede.
    Pensl med æggehvider og drys dem med perlesukker og hakkede mandler.
    Bag dem i cirka 10 minutter ved 175 grader almindelig ovn. De skal være bløde i midten når de er bagt færdige.
    Når de tages ud af ovnen, skal de straks skæres i tynde, skrå skiver, ligesom man gør med et flutes.
    Lad dem køle af på en bagerist herefter.
    Svenske chokoladekager

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

Jeg fandt opskriften hos Arla.