Opskrift på svenske chokoladekager
En lækker opskrift på svenske chokoladekager hvor de sprøde på overfladen og bløde i midten.
Hjemme hos os kalder ungerne dem for chokoladebrød og selv om det lyder som en stor portion, så holder den ikke længe herhjemme.
Svenske chokoladekager
Ingredienser
- 5 deciliter Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 2.5 deciliter Sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 2 spsk. Kakao
- 200 gram Smør Koldt
- 1 stk. Æg
- 1 stk. æggehvider Til penslingen
- Mandler Til pyntningen
- Perlesukker Til pyntningen
Sådan gør du
- Start med at blande mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og kakao pulveret i en skål. Skær det kolde smør i små stykker og smuldre det i blandingen. Pisk ægget i så dejen samler sig fint og bliver blød og lind. Lad herefter dejen hvile i køleskabet i 30 minutter. Tag den ud af køleskabet og del dejen i seks dele. Rul dem hver for sig ud til en cirka 30 cm lang stang. Placer stængerne på en bagepapirsbeklædt bageplade og tryk dem lidt flade. De skal blive cirka 4 cm brede. Pensl med æggehvider og drys dem med perlesukker og hakkede mandler. Bag dem i cirka 10 minutter ved 175 grader almindelig ovn. De skal være bløde i midten når de er bagt færdige. Når de tages ud af ovnen, skal de straks skæres i tynde, skrå skiver, ligesom man gør med et flutes. Lad dem køle af på en bagerist herefter.