x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Spejlæg

PER ASMUSSEN | 17. september 2018

Det er ikke svært at stege et spejlæg, men ligesom kogning af kartofler er noget, alle kan, er det ikke alle, der kan finde ud af at gøre det korrekt. 

Når det kommer til de helt enkle og grundlæggende køkkenfærdigheder, er mange i tvivl om, hvordan man egentlig gør. Måske var du ikke særlig aktiv i skolens hjemkundskabstimer, eller måske har du bare aldrig tænkt over, at tingene kan gøres anderledes, end sådan som du har lært dem.

Slip for at føle dig usikker, næste gang du skal stege et par æg. Følg vores guide til det perfekte spejlæg, og vi lover dig, at du vil ende med et godt resultat – hver gang!


Spejlæg

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æg, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 Person
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Æg eller flere, efter appetit
  • Smør til stegning
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm en pande til middel varme.
    Smelt en god skefuld smør på panden.
    Slå et eller flere æg forsigtigt ud i en lille skål. 
    Hæld forsigtig ægget fra skålen og over på panden. Gentag processen, hvis du steger flere æg.
    Lad ægget få tid til at "sætte sig", uden at du rører panden. 
    Steg spejlæggene i 2-4 minutter afhængig af, hvor gennemstegte du ønsker dem.
    Tag panden af blusset og lad æggene hvile på panden i cirka et minut.
    Krydr æggene med salt og rigeligt friskkværnet peber.
    Serveres straks!

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.