Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Snurrer med pikantost

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

25. oktober 2018
Her fylder vi ikke vores snurrer med en remonce af smør, sukker og kanel, men i stedet med pikantost! Resultatet er superlækkert, og snurrerne er gode både som mellemmåltid eller tilbehør til f.eks. en suppe.

Opskrift på snurrer med pikantost

Her fylder vi ikke vores snurrer med en remonce af smør, sukker og kanel, men i stedet med pikantost!

Resultatet er superlækkert, og snurrerne er gode både som mellemmåltid eller tilbehør til f.eks. en suppe.


Antal: 10 stk.

Snurrer med pikantost

Her fylder vi ikke vores snurrer med en remonce af smør, sukker og kanel, men i stedet med pikantost! Resultatet er superlækkert, og snurrerne er gode både som mellemmåltid eller tilbehør til f.eks. en suppe.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time 50 minutter
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

  • 0.5 spsk. Tørgær eller 1/4 pakke almindelig gær
  • 2.5 deciliter Vand lunkent
  • 1.5 tsk. Groft salt
  • 1.5 tsk. Sukker
  • 400 gram Hvedemel cirka
  • 1 spsk. Olie
  • 100 gram Smøreost pikant
  • 1 stk. Æg til pensling

Sådan gør du

  • Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål – eller brug en røremaskine.
    Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen er lind og smidig.
    Lad dejen hæve i 30 minutter under en badehætte eller et klæde.
    Tag dejen op af skålen og slå den ned.
    Rul dejen ud i til en aflang plade.
    Pikantosten fordeles på dejen, og den ene side lægges halvt ind over dejen.
    Gentag med den anden side,som lægges ind over den første, så du nu har en aflang dejstang.
    Skær dejen ud i strimler, der er cirka 2 centimeter brede.
    Sno dejstrimlerne på denne måde:
    Tag den ene ende af strimlen mellem din pege-og tommelfinger.
    Snor strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut ved at tage strimlens anden ende mellem pege-og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.
    Læg snurrerne med snoningerne opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Lad dem efterhæve i 40 minutter. 
    Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

    Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bag dem ved 225 grader uden varmluft i 6-8 minutter. 
    Snurrer med pikantost
    Snurrer med pikantost