x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Skidne æg

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 13. april 2020

I min familie er det en påskefrokosttradition med skidne æg på en rugbrød med hvide sild.

Skidne æg er en rigtig frokostklassiker, der består af hårdkogte æg serveret i en skarp sennepssovs, og det er virkelig lækkert!

Skidne æg


Skidne æg

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æg, Frokost
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm

Ingredienser

  • 4 Æg
  • 50 gram Smør
  • 1 spsk. Mel
  • 0.5 liter Sødmælk
  • 1 spsk. Sennep
  • Salt tilsmagning

Sådan gør du

    1. Kog æggene i cirka 6-7 minutter (afhængig af størrelsen) og pil dem, når de er afkølet.
    2. Kom smørret i en gryde og lad det smelte.
    3. Tilsæt hvedemelet og rør det ud i det smeltede smør.
    4. Hæld herefter mælken i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker. Fortsæt indtil sovsen får en konsistens, du er tilfreds med. Det tager 5-10 minutter. 
    5. Tilsæt til sidst sennep og smag eventuelt til med salt. Selv bruger jeg fiskesennep, så jeg tilsætter ikke salt.
    6. Kom æggene i sovsen og servér.

Om forfatteren