
Opskrift på skaldyrsmayonnaise
Vi hader madspild og elsker god god smag. Denne skaldyrsmayonnaise er lavet med en skaldyrsolie, lavet af skallerne/hovederne fra tigerrejer.

Skaldyrsmayonnaise
Ingredienser
- 120 gram Tiger rejer Med skal
- 1 deciliter Olie Smagsneutral
- 1 spsk. Cognac Kan sagtens være andet spiritus
- 1 tsk. Eddike
- 0.5 tsk. Sennep Dijon
- 1 stk. Æggeblommer
- Krydderier Salt, peber og citronsaft
Sådan gør du
Skaldyrsolie
- Pil rejerne og brug dem til en anden ret.
- Skallerne (og hovederne) bruger vi til en den her olie, det bl.a. kan bruges til en mayonnaise.
- Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut i en tykbundet gryde.
- Herefter skal den dækkes af neutral olie.
- Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter.
- Sigt olien ned i en bøtte og sæt den i fryseren i en lille halv time.
Skaldyrsmayonnaise
- Når det kommer til mayonnaise, så er det lidt en smags-/religionssag om man benytter sig af et blødt eller hårdt piskeris, stavblender eller røremaskine. Det er underordnet hvad du bruger, bare der bliver pisket hårdt, så skal det nok lykkedes.
- Det tager grundlæggende kun 5 minutter at røre en mayonnaise, men det er vigtigt at have styr på dine temperaturer: Sørg for at alle ingredienser kommer ud af køleskabet i god tid (gerne 30-60 minutter før), så de har stuetemperatur når det skal piskes.
- Start med at piske blommerne sammen med sennep'en, salten og eddiken.
- Når de har fået en æggesnaps-agtig konsistens, skal der tilføjes en smule olie ad gangen indtil den har fået den rette tykkelse.
- Smag evt. til med salt, peber og citronsaft.