x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Skaldyrsmayonnaise

PER ASMUSSEN | 2. juli 2018

Vi hader madspild og elsker god god smag. Denne skaldyrsmayonnaise er lavet med en skaldyrsolie, lavet af skallerne/hovederne fra tigerrejer. 


Skaldyrsmayonnaise

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Sauce, Stop Madspild, tilbud
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 6 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 120 gram Tiger rejer Med skal
  • 1 deciliter Olie Smagsneutral
  • 1 spsk. Cognac Kan sagtens være andet spiritus
  • 1 tsk. Eddike
  • 0.5 tsk. Sennep Dijon
  • 1 stk. Æggeblommer
  • Krydderier Salt, peber og citronsaft

Sådan gør du

  • Skaldyrsolie

    Pil rejerne og brug dem til en anden ret.
    Skaldyrsolie
    Skallerne (og hovederne) bruger vi til en den her olie, det bl.a. kan bruges til en mayonnaise.
    Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut i en tykbundet gryde.
    Skaldyrsolie
    Herefter skal den dækkes af neutral olie.
    Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter. 
    Skaldyrsolie
    Sigt olien ned i en bøtte og sæt den i fryseren i en lille halv time.
     

    Skaldyrsmayonnaise

    Når det kommer til mayonnaise, så er det lidt en smags-/religionssag om man benytter sig af et blødt eller hårdt piskeris, stavblender eller røremaskine. Det er underordnet hvad du bruger, bare der bliver pisket hårdt, så skal det nok lykkedes.
    Det tager grundlæggende kun 5 minutter at røre en mayonnaise, men det er vigtigt at have styr på dine temperaturer: Sørg for at alle ingredienser kommer ud af køleskabet i god tid (gerne én time før), så de har stuetemperatur når det skal piskes.
    Start med at piske blommerne sammen med sennep'en, salten og eddiken.
    Når de har fået en æggesnaps-agtig konsistens, skal der tilføjes en smule olie ad gangen indtil den har fået den rette tykkelse. Smag evt. til med salt, peber og citronsaft.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.