x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sidecar

Lindhardt og Ringhof | 6. oktober 2020

Dejlig og lækker opskrift på Sidecar, den klassiske cocktail med cognac, appelsinlikør og citronsaft.

Vi har opskriften fra bogen: “Ikoniske cocktails“, skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:

“Ingen kender helt Sidecars oprindelse, men myten går på, at en amerikansk kaptajn opfandt den, mens han var udstationeret i Paris under 1. Verdenskrig. Han frekventerede jævnligt sin favoritbar i byen, hvortil han altid blev kørt i en sidevogn på en motorcykel, og deraf navnet Sidecar. Cocktailen kombinerer cognac, orangelikør og citronsaft, og bartendere verden over kæmper for at opnå den perfekte balance, der giver en fløjlsblød mundfølelse og tilpas sødme til at balancere syrligheden og alkoholen. Her kommer et rigtig godt bud, og husk: Sørg for at have en rigtig god cognac ved hånden, for den er essentiel for at ramme den perfekte Sidecar.”

Sidecar

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Alkohol, Cognac, Drinks, Fest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Antal: 1 drink
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 3 centiliter Cognac Pierre Ferrand 10 Generations
  • 3 centiliter Likør Bad Dog Orange Liqueur
  • 3 centiliter Citronsaft frisk fra Ingredi
  • 1 centiliter Sukkersirup
  • 12 stk. Isterninger
  • Sukker til sukkerkant på glas
  • Appelsin usprøjtet

Sådan gør du

  • Opskriften kræver følgende grej:
    • coupeglas (afkølet)
    • jigger
    • shaker
    • strainer
    • tyndskræller

    Kom alle ingredienser i shakeren, og shake hårdt i 10-12 sek.
    Sigt cocktailen over i et afkølet coupeglas med sukkerkant på.
    Skær en lang strimmel appelsin, og pynt drinken med den.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Foto: Line Falck Christensen

Ikoniske cocktails

Bogen kan købes her.