
Opskrift på sidecar
Dejlig og lækker opskrift på Sidecar, den klassiske cocktail med cognac, appelsinlikør og citronsaft.
Vi har opskriften fra bogen: “Ikoniske cocktails“, skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:
“Ingen kender helt Sidecars oprindelse, men myten går på, at en amerikansk kaptajn opfandt den, mens han var udstationeret i Paris under 1. Verdenskrig. Han frekventerede jævnligt sin favoritbar i byen, hvortil han altid blev kørt i en sidevogn på en motorcykel, og deraf navnet Sidecar. Cocktailen kombinerer cognac, orangelikør og citronsaft, og bartendere verden over kæmper for at opnå den perfekte balance, der giver en fløjlsblød mundfølelse og tilpas sødme til at balancere syrligheden og alkoholen. Her kommer et rigtig godt bud, og husk: Sørg for at have en rigtig god cognac ved hånden, for den er essentiel for at ramme den perfekte Sidecar.”

Sidecar
Grej
- 1 Glas coupeglas (afkølet)
- 1 Jigger
- 1 Shaker
- 1 Strainer
- 1 Tyndskræller
Ingredienser
- 3 centiliter Cognac Pierre Ferrand 10 Generations
- 3 centiliter Likør Bad Dog Orange Liqueur
- 3 centiliter Citronsaft frisk fra Ingredi
- 1 centiliter Sukkersirup
- 12 stk. Isterninger
- Sukker til sukkerkant på glas
- Appelsin usprøjtet
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i shakeren, og shake hårdt i 10-12 sek.
- Sigt cocktailen over i et afkølet coupeglas med sukkerkant på.
- Skær en lang strimmel appelsin, og pynt drinken med den.