Opskrift på sandwichbrød
Sandwichbrød har et lidt blakket ry, da supermarkedernes variant ofte er ret tarvelige. Det er der en løsning på. Lav det lækreste brød selv ved hjælp af denne opskrift. Vi garanterer at du ikke vil fortryde det.

Antal: Brød
Sandwichbrød
Ingredienser
- 0.5 pakke Tørgær Alternativ en halv pakke almindelig gær
- 1 spsk. Sukker
- 1 spsk. Groft salt
- 0.25 deciliter Olie Smagsneutral eller 25 gram smeltet smør
- 5 deciliter Vand Lunkent (37 grader eller håndvarm)
- 700 gram Hvedemel
- 15 gram Smør Til smøring af sandwichformen
Sådan gør du
- Kom gær, sukker, salt og olie op i en røreskål og tilsæt lunket vand. Rør kort i skålen for at opløse gær, sukker og salt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er mættet. Rør dejen ved middel hastighed (når jeg bruger min Kenwood røremaskine, sætter jeg den på 3-4 i hastighed) indtil dejen slipper siderne på skålen. Det tager cirka 5-10 minutter. Dejen skal stadig være let klistret. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen kort igennem med hænderne og sammel dejen til en stram kugle. Sæt dejen til hævning i en meldrysset skål, under en badehætte i 30 minutter (har du ikke en badehætte, kan du bruge husholdningsfilm eller et viskestykke). Smør din sandwichform grundigt med smør og sæt formen til side. Når dejen er hævet til cirka dobbelt størrelse, vendes dejen ud på et let meldrysset bord og æltes som i videoen: Når dejen er placeret i sandwichformen (som i videoen), sættes der låg på formen. Brødet skal have lov at hæve indtil det når toppen af sandwichformen. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
Når brødet er hævet nok, sættes brødet i ovnen og bages først i 10 minutter ved 250 grader varmluft. Herefter skal der skrues ned for ovnen til 210 grader, og brødet bages videre i yderlig 20 minutter. Så snart brødet er bagt færdig vendes dejen ud af formen og sættes til afkøling på en bagerist. Hvis brødet ikke kommer ud hurtigt, vil varmen og kondensen fra den blødgøre skorpen. Lad den køle af i minimum 20 minutter inden det skæres.