
Opskrift på saftige boller
Savner du saft i dine boller på dag 3…!? Så vil jeg nu afslører din nye lille hjælper.
Han hedder Xanthan Gum, og er klar til at blive din faste bageven.
Friske og lækker boller i op til en uge.
Med bare en lille teskefuld Xanthan Gum i dit bagværk, kan du opnå lækkert brød hver dag.
Brød bliver generelt tørt dagene derpå, fordi at væsken fra det fordamper. Xanthar Gum hjælper med at binde væsken i brødet, så det forbliver lækkert i længere tid.
Så kom med mig og lad os lege den lille kemiker. Så familie, vennerne og kollegaer bliver væltet ned af stolen.

Saftige boller
Ingredienser
- 1 tsk. Xanthan Gum
- 0.5 pakke Tørgær eller alm. gær
- 1 liter Vand lunkent
- 2 spsk. Sukker
- 2 spsk. Groft salt
- 1500 gram Hvedemel
- 3 spsk. Olie
- 1 Æg sammenpisket
Sådan gør du
- Kom vand, gær, salt, sukker og Xanthan Gum op i en røreskål og lad det stå i 3 minutter. Kom olie op i skålen og rør det hurtigt ud i vandet ved middel hastighed på røremaskinen. Rør melet i lidt ad gangen, ved middel hastighed til dejen slipper siderne på skålen. Mængden af mel, der skal bruges til dejen kan variere og de 1500 gram er cirka. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen et par gange og form dejen til en kugle. Drys skålen med mel og kom dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med en badehætte og lad dejen hvile i 60 minutter ed stuetemperatur. Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord, uden at slå for meget luft ud af dejen.
Del dejen i 25 stykker og tril dem til faste boller. Fordel bollerne på 3 bageplader med bagepapir. Så der er lidt afstand i mellem dem.
Dæk dem med viskestykker og lad dem efterhæve i 60 minutter. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, når ovnen er varm pensles bollerne med æg (husk kun at pensle dem der skal i ovnen med det samme). Sæt den første plade med boller i ovnen, og skru ovnen ned på 220 grader varmluft og bag i 10 minutter. Lad boller køle af på en bagerist. Forsæt med at bag to andre plader med boller ved 220 grader varmluft. Bollerne vil være luftige og lækre i flere dage, med en lækre sej skorpe.
Noter
Hvis du selv vil prøve kræfter med det, så kan det bl.a. købes her.