Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rugfler

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

3. april 2018

Opskrift på rugfler

Rugfler perfekte hjemmebagte sandwichbrød til madpakken.

Disse rugfler mætter, og kan smøres med pålæg efter eget ønske, med salat, dressing mm. 


Antal: 20 Stk

Rugfler

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 6 gram Tørgær Eller 25 gram alm. gær
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 3 spsk. Olie
  • 5 deciliter Vand Lunkent vand
  • 150 gram Rugmel
  • 300 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gær, sukker ø, salt og olie ud i lunkent vand.
    Tilsæt rugmel og rør det godt ud i vandet, inden hvedemelen tilsættes lidt ad gangen. Dejen skal være ret våd, så den klister til fingerne. 
    Vend dejen ud på en bradepladen med bagepapir. Kom lidt vand på fingerne og flad dejen ud til den er ca. 1 cm højde og lad den hæve i 60 minutter.
    Del dejen med i ønskede størrelser med en kniv.
    Bag rugflerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 10 minutter 
    Lad rugflerne køle på en bagerist