Opskrift på rugfler
Rugfler perfekte hjemmebagte sandwichbrød til madpakken.
Disse rugfler mætter, og kan smøres med pålæg efter eget ønske, med salat, dressing mm.
Antal: Stk
Rugfler
Ingredienser
- 6 gram Tørgær Eller 25 gram alm. gær
- 1 spsk. Groft salt
- 1 spsk. Sukker
- 3 spsk. Olie
- 5 deciliter Vand Lunkent vand
- 150 gram Rugmel
- 300 gram Hvedemel
Sådan gør du
- Rør gær, sukker ø, salt og olie ud i lunkent vand. Tilsæt rugmel og rør det godt ud i vandet, inden hvedemelen tilsættes lidt ad gangen. Dejen skal være ret våd, så den klister til fingerne. Vend dejen ud på en bradepladen med bagepapir. Kom lidt vand på fingerne og flad dejen ud til den er ca. 1 cm højde og lad den hæve i 60 minutter. Del dejen med i ønskede størrelser med en kniv. Bag rugflerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 10 minutter Lad rugflerne køle på en bagerist