x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Røget, sprængte æggeblommer

PER ASMUSSEN | 9. november 2017
Salt Tørrede Æggeblommer

Røget, salttørrede æggeblommer er en lækker tilføjelse til en fed fisk eller risotto-/pastaret. Den kraftige umami smag kombineret med røg spiller godt op imod de sarte og fede fisk, så som makrel, laks og sild.


Røget, sprængte æggeblommer

Salt Tørrede Æggeblommer
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 days 2 timer
Antal: 4 æg
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Æggeblommer
  • 250 gram Groft salt
  • 150 gram Sukker

Sådan gør du

  • Bland "sprængningsblandingen" med salt og sukker sammen.
    Derefter findes en relativ flad beholder frem hvori ca. 40 % af blandingen strøs i bunden jævnt. Lad 4 fordybninger til blommerne.
    Æggeblommer og sprængningslage
    Skil æggeblommerne og hviden fra hinanden. Vi bruger metoden med at åbne ægget og køre blommen frem og tilbage i de to skaller indtil hviden er delt fra. Den resterende hvide kan bruges til f.eks. marengs.
    De 4 blommer lægges i fordybningerne og de resterende af salt/sukkerblandingen hældes over, så blommerne er dækket helt til.
    Herefter skal der husholdningsfilm på toppen med et par huller i.
    Blommerne er klar til køleskabet
    Det skal i køleskabet i ca. 4 døgn og herefter skal blommerne tages op af blandingen.
    De er blevet meget mere faste nu og klistrede på overfladen, så de tager perfekt i mod røg. De skal dog lige skylles en smule, så det sidste af blandingen er væk.
    Røgning
    Vi giver dem røg i en "røgklokke" med vores røgpistol. De får lov til at stå i røgen i ca. 20 minutter, hvorefter de kommer i ovnen på 60 grader i 2,5 time for at tørre helt færdig.
    Herefter slutter vi af med at give dem røg igen i ca. 20 minutter. 
    Røgning2

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.