x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rødbedesalat

METTE | 25. marts 2018

Denne simple, smukke og farverige salat pynter på ethvert spisebord. Retten kan bruges som tilbehør til en hovedret eller en forret.


Rødbedesalat

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Salat, Tilbehør
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 400 gram Rødbede
  • Krydderier Salt og peber
  • Citronsaft Saften fra 1/2 citron
  • 1 spsk. Olie Olivenolie
  • 1 stk. Granatæble
  • 25 gram Sesamfrø
  • 100 gram Blåbær

Sådan gør du

  • Blancher kort spinaten og blåbærene og lad det tørre.
    Vask rødbederne grundigt og kog dem (med skindet på). De skal koges til de er ‘al dente’.
    Køl dem af og når de er kolde nok til at man kan røre ved dem, skal skindet "smuttes" af.
    Skær dem i ultratynde skiver (vi brugte et mandolinjern) og vend dem i citronsaft, olie, salt og peber.
    Del granatæblet i to med en kniv og ryst det til alle kernerne er fjernet. 
    Anret salaten med spinaten i bunden og lav et lag med rødbedeskiverne.
    Drys med sesamfrøe, blåbær og granatæblekernerne.
     

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?