Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rodfrugtsmos

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

3. april 2018

Opskrift på rodfrugtsmos

Rodfrugtsmos er et fremragende alternativ til kartoffelmos, både når den står på en hverdags- eller simreret.

Vi giver dig vores bud på hvordan du laver en rodfrugsmos til en simreret her.


Antal: 2 Portioner

Rodfrugtsmos

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Gulerødder
  • 0.333333 stk. Knoldselleri
  • 2 stk. Pastinak
  • 1 stk. Løg
  • 3 deciliter Vand Kan erstattes af fond
  • 0.5 deciliter Fløde
  • 15 gram Smør Kan erstattes med olie
  • Krydderier Salt, peber, eddike og citronsaft

Sådan gør du

  • Vores udgave laves sammen med en simreret. Dvs. rodfrugter koges/dampes møre i enten en gryde, ildfast fad eller stegeso sammen med en kødret. 
    Kødet, evt. kraftben og "suppegrønsagerne" til fonden/saucen lægges i bunden af det ildfaste fad og brankes ved 225 grader varmluft i 10 minutter i ovnen. Fadet tages ud og der skrues ned til 150 grader almindelig ovn. Der hældes fond/vand på kødet og fadet skal tildækkes med staniol og sættes ind i ovnen igen.
    Når der er gået 1,5 time skal rodfrugterne skæres i mindre stykker og lægges ned i fonden i fadet. Det skal tildækkes igen og have minimum 1 time ved 150 grader.
    Rodfrugter
    Rodfrugterne og en smule af fonden tages op fadet og puttes i en tykbundet gryde, De skal moses (enten med et el-piskeris eller en kartoffelmoser) mens der tilsættes fløde, smør, salt og peber.
    Spæd evt. op med lidt mælk hvis konsistensen stadig er for tyk.
    Smag til sidst til med citronsaft, eddike, salt og peber.
    Retten er klar til servering.