Tærte med bagt rabarber. Klassisk opskrift bestående af en mørdej, vaniljecreme og et lille tvist i form af bagte rabarber.

Tærte med bagt rabarber.
Klassisk opskrift bestående af en mørdej, vaniljecreme og et lille tvist i form af bagte rabarber.
Opskriften kommer fra bogen: “Rabarber“, skrevet af Søren Staun Petersen.

Rabarber tærte
Tærte med bagt rabarber. Klassisk opskrift bestående af en mørdej, vaniljecreme og et lille tvist i form af bagte rabarber.
Udskriv
Pin
Antal: 1 tærte
Ingredienser
DEJ
- 200 gram Mel
- 2 spsk. Flormelis
- 120 gram Smør Koldt
- 3 spsk. Vand Cirka
RABARBER
- 280 gram Rabarber
- 1 stk. Appelsin kun saften
- 50 gram Rørsukker
CREME
- 1 stk. Vaniljestang
- 30 gram Sukker
- 2 stk. Æggeblommer
- 10 gram Majsstivelse
- 2 deciliter Mælk
- 1 deciliter Fløde
Sådan gør du
Dej
- Mel og flormelis blandes sammen.
- Smørret skæres i små tern og smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens.
- Tilsæt vandet og ælt kort sammen til en dej.
- Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter ved 200 °C.
- Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten over.
Rabarber
- Rabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles med appelsinsaft og sukker.
- Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er møre, men stadig holder formen.
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Bland kornene med sukkeret.
- Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen.
- Mælken og vaniljestangen bringes i kog.
- Tag stangen op og kom æggeblandingen i.
- Varm det op og tag det af varmen, når det tykner.
- Sæt på køl.
- Pisk fløde og bland det med den kolde creme.
- Kom cremen i bunden af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor kunstnerisk det skal være.
- Pynt evt. med rød skovsyre og mynte.
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Vi har opskriften fra bogen "Rabarber" fra Muusmann Forlag.