Tærte med bagt rabarber. Klassisk opskrift bestående af en mørdej, vaniljecreme og et lille tvist i form af bagte rabarber.

Opskrift på rabarber tærte
Tærte med bagt rabarber.
Klassisk opskrift bestående af en mørdej, vaniljecreme og et lille tvist i form af bagte rabarber.
Opskriften kommer fra bogen: “Rabarber“, skrevet af Søren Staun Petersen.

Servings: tærte
Rabarber tærte
Tærte med bagt rabarber. Klassisk opskrift bestående af en mørdej, vaniljecreme og et lille tvist i form af bagte rabarber.
Ingredienser
DEJ
- 200 gram Mel
- 2 spsk. Flormelis
- 120 gram Smør Koldt
- 3 spsk. Vand Cirka
RABARBER
- 280 gram Rabarber
- 1 stk. Appelsin kun saften
- 50 gram Rørsukker
CREME
- 1 stk. Vaniljestang
- 30 gram Sukker
- 2 stk. Æggeblommer
- 10 gram Majsstivelse
- 2 deciliter Mælk
- 1 deciliter Fløde
Sådan gør du
Dej
- Mel og flormelis blandes sammen.
- Smørret skæres i små tern og smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens.
- Tilsæt vandet og ælt kort sammen til en dej.
- Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter ved 200 °C.
- Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten over.
Rabarber
- Rabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles med appelsinsaft og sukker.
- Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er møre, men stadig holder formen.
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Bland kornene med sukkeret.
- Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen.
- Mælken og vaniljestangen bringes i kog.
- Tag stangen op og kom æggeblandingen i.
- Varm det op og tag det af varmen, når det tykner.
- Sæt på køl.
- Pisk fløde og bland det med den kolde creme.
- Kom cremen i bunden af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor kunstnerisk det skal være.
- Pynt evt. med rød skovsyre og mynte.