Nem og simpel opskrift på en dejlig crumble med rabarber.

Opskrift på rabarber crumble
Nem og simpel opskrift på en dejlig crumble med rabarber.

Antal: kage
Rabarber crumble
Nem og simpel opskrift på en dejlig crumble med rabarber.
Ingredienser
- 500 gram Rabarber skåret i 1-2 cm
- 1 stk. Vaniljestang
- 175 gram Rørsukker
- 100 gram Havregryn grovvalset
- 100 gram Smør
- Vaniljeis valgfri
- Creme Fraiche valgfri
Sådan gør du
- Rabarber:
I en skål vendes rabarberstykkerne med kornene fra ½ vaniljestang og 100 g rørsukker. Lad det trække i ½ time. Crumble:
Skrab kornene ud af den anden halve vaniljestang og bland med de sidste 75 g rørsukker, smør, mel og havregryn. Smuldr det hele godt sammen til en crumble. Smør et ovnfast fad med smør og kom rabarber i. Fordel crumblen henover dine rabarber og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i små 40 minutter, til crumblen er gyldenbrun. Server rabarber crumble lun eller kold med creme fraiche eller vaniljeis.