Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Porreaske

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

12. maj 2021

Opskrift på porreaske

Porreaske er en fed måde at pimpe en kedelig tallerken op på til et måltid til din date eller gæster.

Det kan også bruges til at pynte dine grønsager eller fisk/skaldyr. 

Porreaske


Antal: 1 portion

Porreaske

Forfatter: Per Asmussen
Keyword: Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 2 stk. Porre

Sådan gør du

  • Fjern toppen og bunden af porren og skær dem i tynde skiver/strimler.
    Bag dem i ovnen i cirka en time ved 190 grader varmluft.  Vend dem evt. undervejs. Det kan tage 10 minutter mindre eller mere. Det handler om at alt porren er blevet sort.
    Kværn stykkerne af de brændte porre i en minihakker, kaffekværn eller en morter.
    Sigt dem igennem et dørslag og de er klar til at kunne bruges.
    Vi bruger dem typisk til at rulle gulerødder eller fisk/skaldyr ind i dem. Det ser flot ud og giver en eftersmag af porre.