Opskrift på pork wellington
Beef Wellington er noget af det mest festlige, man kan lave: Det ser imponerende ud, når den kommer på bordet, og så smager det fantastisk!
Jeg besluttede mig for at prøve at lave den klassiske Wellington med svinemørbrad i stedet for okse. Den blev serveret med kartoffelroser, svampe-/flødesauce, kålsalat med friske bær og vinegrette, godt brød og en fandens god rødvin!
Jeg lavede fire styk på én gang, men her får du opskriften til en enkelt pork wellington. Jeg vil dog sige, at du ligeså godt kan lave flere ad gangen, da tiden jo er cirka den samme – og så er er der kun til cirka 2 personer i en enkelt.
Pork Wellington opskrift
Pork Wellington
Ingredienser
- 1 Svinemørbrad
- Sennep til pensling
- 150 Champignon
- 1 Løg
- 2 fed Hvidløg
- Salt og Peber fra kværn
- Butterdej
- 1 pakke Parmaskinke
- Æg til pensling
Sådan gør du
- Tag mørbraden ud af køleskabet i et kvarter i forvejen.
- Brun meget hurtigt mørbraden af på panden ved rygende høj varme.
- Kom den brunede mørbrad i en vakuumpose.
- Vakuumpak posen.
- Læg svinemørbraden i din sous vide og lad den tilberede i 1 time ved 58°.
- Tag herefter kødet op af vandbadet og pak det ud af posen.
- Tør kødet godt af.
- Pak kødet ind og læg det i fryseren i 1 time.
- Hak champignon, løg og hvidløg fint i en minihakker og krydr med salt og peber.
- Kom svampeblandingen på en tør pande og lad det koge op. Al væde skal fordampe, så blandingen ender med at være helt mørk.
- Læg husholdningsfilm på køkkenbordet og fordel parmaskinken i en firkant.
- Fordel svampeblandingen på parmaskinken.
- Tag svinemørbraden ud af fryseren og pensl overfladen med sennep.
- Placér svinemørbraden ovenpå svampeblandingen.
- Rul det hele ind ved hjælpe af husholdningsfilmen.
- Læg rullen på køl i 30 minutter, så den "sætter" sig.
- Fjern filmen og læg rullen på butterdejen.
- Rul butterdejen sammen omkring rullen og pensl med rigeligt æg.
- Rids butterdejen med en kniv og bag den i ovnen i 20 - 25 minutter ved 200 grader varmluft til den er gylden og sprød at se på.
- Tag din færdige port wellington ud af ovnen og servér!