Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Popping candy cake

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

23. november 2017
Kagen der vækker barndomsminder

Opskrift på popping candy cake

Vores version af Heston Blumenthals Popping Candy Cake. Kagen kræver en skarp hånd og præcision men vi lover at den er det værd. 


Servings: 1 Portioner

Popping candy cake

Kagen der vækker barndomsminder
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Tilb. tid: 8 timer

Ingredients

  • 100 gram Popping candy
  • 85 gram Hasselnødder
  • 40 gram Mælkechokolade
  • 2 spsk. Stødt ingefær
  • 370 gram Mørk chokolade 350 g til moussen og 20 g til glaze
  • 400 milliliter Fløde
  • 2 pinch Groft salt
  • 120 milliliter Vand
  • 8 Hele kaffebønner
  • 30 gram Kakao pulver

Instructions

Til bunden:

  • Rist hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10 min.
    Blend hasselnødderne i en food processer, til en pure og sæt til side.
    Smelt mælkechokoladen over et vandbad. Rør stødt ingefær og popping candy ud i chokoladen, fold de blendede hasselnødder pure ned i chokoladen.
    Placer en kagering (12ca) på et serveringsfad og press forsigtig bundemassen ud i formen, til en højde på ca. 1 cm.
    Sæt bunden på køle i minimum 2timer.
     

Moussen:

  • Hak 350gram mørk chokolade fint, og sæt til side.
    Bring 150ml fløde i kog. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt indtil chokoladen er smeltet sammen med fløden. Tilsæt en knivspids salt.
    Lad chokoladen massen køle til stuetemperatur, igen piskes 250ml. Fløde til lette toppe. (Pas på ikke at over piske fløden)
    Fold fløden ind i chokolade massen, uden at slå luften ud af massen.
    Hæld chokolade moussen over bunden og sæt tilbage på køl i minimum 2timer.
     

Glaze:

  • Fint hak 20 gram mørk chokolade og sæt tilside.
    Hæld 120ml vand i en gryde, sammen med de 8hele kaffebønner, 1knivspids salt.
    Pisk 30 gram kakao pulver i gryden, lad det simere ved middel varme i 3min.
    Hæld de 70 gram sukker op i en anden gryde og smelt det ved middel varme til det karamellisere, hold godt øje med sukkeret så det ikke brænder på.
    Hæld sukkermassen over i gryden med vand, kaffebønner, salt og kakao. Pas på, det vil boble og syde lidt. Rør indtil sukkermassen er opløst.
    Hæld den hakkede chokolade i og rør til chokoladen er opløst.
    Sigt glazen gennem en fin masket sig.
    Lad glazen køle af, hold et godt øje med glazen, så den stadig er flydende når den hældes over kagen. Det tager ca. 1times tid at køle glazen ned.
    Hæld glazen over kagen og sæt retur på køl.
    Inden servering, frigør kagen fra kageringen, med en varm kniv.
    Skær kagen med en varm kniv, så er kagen nemmere at skære.
     
     

Notes

Jeg har vælge at lege lidt med formen, og brugt en siliconeform.
I dette tilfælde, startede jeg med moussen og satte den på køl.
Herefter lavede jeg bunden. 
For at få kagen vendt ud af formen, kom kagen i fryseren i minimum 4timer, ellers er den ikke til at få ud.
Kagen blev sat på en lille kasse inden jeg hælde glazen over kagen.
Jeg lod den dryppe af inden jeg løftede den over på mit kagefad.
Kage