Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

10. december 2022
Blød og luftig dej med et strejf af kardemomme og fyld af marcipan/pistacie remonce. På toppen hvid chokolade og knasende pistacienødder – uhm de altså gode!
Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade

Opskrift på pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade

Hjemmebag i juledagene? I skal prøve de her skønne snurrer så!

Blød og luftig dej med et strejf af kardemomme og fyld af marcipan/pistacie remonce. På toppen hvid chokolade og knasende pistacienødder – uhm de altså gode!

Snurrerne er nemme at lave og gør sig godt på jule-kaffebordet Og faktisk også på et hvilket som helst andet kaffebord i løbet af året

Snurrerne er bedst på dagen de er bagt, men kan godt spises efter et par dage også – så bare lige giv dem 10-15 sekunder i mikroovnen først. De kan også laves i forvejen og fryses, så bare lige tag dem op og lun inden brug og vent med chokoladepynten til dagen de skal spises


Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade
Antal: 12 stk.

Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade

Blød og luftig dej med et strejf af kardemomme og fyld af marcipan/pistacie remonce. På toppen hvid chokolade og knasende pistacienødder – uhm de altså gode!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Dej

  • 25 gram Gær
  • 80 gram Smør
  • 2,5 deciliter Mælk
  • 75 gram Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 500 gram Hvedmel cirka
  • 1 tsk. Kardemomme stødt
  • 1/4 tsk. Salt

Remonce

  • 100 gram Smør blødt, stuetempereret
  • 200 gram Sukker
  • 100 gram Marcipan groftrevet
  • 1 tsk. Kardemomme stødt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 50 gram Pistacienødder uden skal

Topping

  • 50 gram Hvid chokolade
  • 2 spsk. Fløde
  • Pistacienødder hakkede

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret i en lille gryde og tilføj mælk til gryden til blandingen er fingervarm (ca. 37 grader, dvs. lun, men uden du brænder dig)
  • Tag gryden af varmen og rør gæret ud i blandingen.
  • Tilføj resterende mælk samt sukker og æg, pisk godt sammen.
  • Tilføj mel, kardemomme og salt og ælt eller rør dejen sammen til den er fast og smidig og let klistret.
  • Sæt til hævning 1 time ved stuetemperatur.

Remonce

  • Rør smør, sukker, marcipan, kardemomme og vanillesukker godt sammen.
  • Blend pistacienødderne fint (jeg bruger minihakker) og rør dem i remoncen.

Formning af snurrer

  • Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud på til et rektangel, 5-6 mm tyk.
  • Smør remoncen ud på dejen, kom godt ud i hjørner og kanter.
  • Fold dejen på midten og skær den strimler (1 – 1 1/2 cm brede).
  • Sno hver strimmel om sig selv, rul den sammen og bind knude på så du får runde snurrer.
  • Placer på bageplade og lad efterhæve 20-25 min, mens ovnen bliver varm.
  • Ovnen tændes på 200 grader, alm ovn.
  • Pensl snurrerne med mælk, og bag dem 12 – 15 min. De er færdige når de er faste og gyldne.
  • Tag dem ud og lad køle.
  • Put fløde og hakket hvid chokolade i en lille skål og smelt over vandbad eller i mikroovn – rør sammen til en fin glasur, som du pynter de afkølede snurrer med. Drys med hakkede pistacier og servér

Noter

Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade