Opskrift på pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade
Hjemmebag i juledagene? I skal prøve de her skønne snurrer så!
Blød og luftig dej med et strejf af kardemomme og fyld af marcipan/pistacie remonce. På toppen hvid chokolade og knasende pistacienødder – uhm de altså gode!
Snurrerne er nemme at lave og gør sig godt på jule-kaffebordet Og faktisk også på et hvilket som helst andet kaffebord i løbet af året
Snurrerne er bedst på dagen de er bagt, men kan godt spises efter et par dage også – så bare lige giv dem 10-15 sekunder i mikroovnen først. De kan også laves i forvejen og fryses, så bare lige tag dem op og lun inden brug og vent med chokoladepynten til dagen de skal spises
Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade
Ingredienser
Dej
- 25 gram Gær
- 80 gram Smør
- 2,5 deciliter Mælk
- 75 gram Sukker
- 1 stk. Æg
- 500 gram Hvedmel cirka
- 1 tsk. Kardemomme stødt
- 1/4 tsk. Salt
Remonce
- 100 gram Smør blødt, stuetempereret
- 200 gram Sukker
- 100 gram Marcipan groftrevet
- 1 tsk. Kardemomme stødt
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 50 gram Pistacienødder uden skal
Topping
- 50 gram Hvid chokolade
- 2 spsk. Fløde
- Pistacienødder hakkede
Sådan gør du
Dej
- Smelt smørret i en lille gryde og tilføj mælk til gryden til blandingen er fingervarm (ca. 37 grader, dvs. lun, men uden du brænder dig)
- Tag gryden af varmen og rør gæret ud i blandingen.
- Tilføj resterende mælk samt sukker og æg, pisk godt sammen.
- Tilføj mel, kardemomme og salt og ælt eller rør dejen sammen til den er fast og smidig og let klistret.
- Sæt til hævning 1 time ved stuetemperatur.
Remonce
- Rør smør, sukker, marcipan, kardemomme og vanillesukker godt sammen.
- Blend pistacienødderne fint (jeg bruger minihakker) og rør dem i remoncen.
Formning af snurrer
- Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud på til et rektangel, 5-6 mm tyk.
- Smør remoncen ud på dejen, kom godt ud i hjørner og kanter.
- Fold dejen på midten og skær den strimler (1 – 1 1/2 cm brede).
- Sno hver strimmel om sig selv, rul den sammen og bind knude på så du får runde snurrer.
- Placer på bageplade og lad efterhæve 20-25 min, mens ovnen bliver varm.
- Ovnen tændes på 200 grader, alm ovn.
- Pensl snurrerne med mælk, og bag dem 12 – 15 min. De er færdige når de er faste og gyldne.
- Tag dem ud og lad køle.
- Put fløde og hakket hvid chokolade i en lille skål og smelt over vandbad eller i mikroovn – rør sammen til en fin glasur, som du pynter de afkølede snurrer med. Drys med hakkede pistacier og servér