ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade

HENRIETTE KRISTIANSEN | 10. december 2022
Blød og luftig dej med et strejf af kardemomme og fyld af marcipan/pistacie remonce. På toppen hvid chokolade og knasende pistacienødder – uhm de altså gode!
Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade

Hjemmebag i juledagene? I skal prøve de her skønne snurrer så!

Blød og luftig dej med et strejf af kardemomme og fyld af marcipan/pistacie remonce. På toppen hvid chokolade og knasende pistacienødder – uhm de altså gode!

Snurrerne er nemme at lave og gør sig godt på jule-kaffebordet Og faktisk også på et hvilket som helst andet kaffebord i løbet af året

Snurrerne er bedst på dagen de er bagt, men kan godt spises efter et par dage også – så bare lige giv dem 10-15 sekunder i mikroovnen først. De kan også laves i forvejen og fryses, så bare lige tag dem op og lun inden brug og vent med chokoladepynten til dagen de skal spises


Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade

Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade

Blød og luftig dej med et strejf af kardemomme og fyld af marcipan/pistacie remonce. På toppen hvid chokolade og knasende pistacienødder – uhm de altså gode!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Dej

  • 25 gram Gær
  • 80 gram Smør
  • 2,5 deciliter Mælk
  • 75 gram Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 500 gram Hvedmel cirka
  • 1 tsk. Kardemomme stødt
  • 1/4 tsk. Salt

Remonce

  • 100 gram Smør blødt, stuetempereret
  • 200 gram Sukker
  • 100 gram Marcipan groftrevet
  • 1 tsk. Kardemomme stødt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 50 gram Pistacienødder uden skal

Topping

  • 50 gram Hvid chokolade
  • 2 spsk. Fløde
  • Pistacienødder hakkede

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret i en lille gryde og tilføj mælk til gryden til blandingen er fingervarm (ca. 37 grader, dvs. lun, men uden du brænder dig)
  • Tag gryden af varmen og rør gæret ud i blandingen.
  • Tilføj resterende mælk samt sukker og æg, pisk godt sammen.
  • Tilføj mel, kardemomme og salt og ælt eller rør dejen sammen til den er fast og smidig og let klistret.
  • Sæt til hævning 1 time ved stuetemperatur.

Remonce

  • Rør smør, sukker, marcipan, kardemomme og vanillesukker godt sammen.
  • Blend pistacienødderne fint (jeg bruger minihakker) og rør dem i remoncen.

Formning af snurrer

  • Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud på til et rektangel, 5-6 mm tyk.
  • Smør remoncen ud på dejen, kom godt ud i hjørner og kanter.
  • Fold dejen på midten og skær den strimler (1 – 1 1/2 cm brede).
  • Sno hver strimmel om sig selv, rul den sammen og bind knude på så du får runde snurrer.
  • Placer på bageplade og lad efterhæve 20-25 min, mens ovnen bliver varm.
  • Ovnen tændes på 200 grader, alm ovn.
  • Pensl snurrerne med mælk, og bag dem 12 – 15 min. De er færdige når de er faste og gyldne.
  • Tag dem ud og lad køle.
  • Put fløde og hakket hvid chokolade i en lille skål og smelt over vandbad eller i mikroovn – rør sammen til en fin glasur, som du pynter de afkølede snurrer med. Drys med hakkede pistacier og servér

Noter

Pistaciesnurrer med remonce og hvid chokolade

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)