Opskrift på pesto af blomsterkarse (tallerkensmækkere)
Mit krydderurtebed bugner af blomsterkarse også kaldet tallerkensmækkere. Så det var på tide at få tyndet lidt ud i de store blade. ?
Blade og stilke smager dejligt i sommerens salater, de smager af karse med en let bitterhed.
Men bladene gør sig også rigtig godt i en pesto. Så det blev det til denne gang. ???
Har du også blomsterkarse i haven, så kommer her opskriften på pesto ?

Pesto af blomsterkarse (tallerkensmækkere)
Ingredients
- 130 gram Tallerkensmækker blomsterkarse blade med stilk
- 150 gram ost 150 g havgus fra Arlaunika (eller fx parmesan, prima donna, pecorino)
- 40 gram Mandler ristede
- 40 gram Græskarkerner ristede
- 40 gram Solsikkekerner ristede
- 1 fed Hvidløg
- 3 spsk. Citronsaft
- 2.5 deciliter Olie evt. halv oliven og halv rapsolie
Instructions
- Det hele køres sammen på en minihakker til en grov konsistens. ?