Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pesto af blomsterkarse (tallerkensmækkere)

Food_by_chrisnos

Christina er uddannet kok og er 37 år. Hun elsker at nørde i alle retninger, men der er også plads til down to earth kokkerier. Christina er vild med at dele ud af tips, tricks og ideer fra kokkeverdenen.

22. juni 2020

Opskrift på pesto af blomsterkarse (tallerkensmækkere)

Mit krydderurtebed bugner af blomsterkarse også kaldet tallerkensmækkere. Så det var på tide at få tyndet lidt ud i de store blade. ?

Blade og stilke smager dejligt i sommerens salater, de smager af karse med en let bitterhed.

Men bladene gør sig også rigtig godt i en pesto. Så det blev det til denne gang. ??‍?

Pesto af blomsterkarse (tallerkensmækkere)
Har du også blomsterkarse i haven, så kommer her opskriften på pesto ?


Servings: 1 glas

Pesto af blomsterkarse (tallerkensmækkere)

Author: Food_by_chrisnos

Ingredients

  • 130 gram Tallerkensmækker blomsterkarse blade med stilk
  • 150 gram ost 150 g havgus fra Arlaunika (eller fx parmesan, prima donna, pecorino)
  • 40 gram Mandler ristede
  • 40 gram Græskarkerner ristede
  • 40 gram Solsikkekerner ristede
  • 1 fed Hvidløg
  • 3 spsk. Citronsaft
  • 2.5 deciliter Olie evt. halv oliven og halv rapsolie

Instructions

  • Det hele køres sammen på en minihakker til en grov konsistens. ?