Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Persilleolie

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

10. juni 2018

Opskrift på persilleolie

Grønne olier er altid et stort hit. Denne opskrift er fyldt med frisk, bredbladet persille og lidt friske timianstængler. Olien kan bruges til en grøn mayonnaise, til dressinger eller oven på en suppe/pure/bisque.


Persilleolie

Author: Per Asmussen
Keyword: Tilbehør
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredients

  • 1 bundt Bredbladet persille Frisk
  • 10 Timian Frisk. Stængler
  • 1 deciliter Olie Smagsneutral

Instructions

  • Start med lynhurtigt at skolde krydderurterne, vi bruger vores kogende vandhane til det.
    Tør dem godt af inden de skal bruges.
    Lun olien op i en gryde indtil du når en temperatur på 65 grader.
    Tag gryden af varmen og tilsæt persillen og timian.
    Lad det trække i 5-10 minutter.
    Hæld det hele i en høj og smal skål eller en kande.
    Stavblend olieblandingen i et par minutter og hæld det igennem en sigte med et fugtigt stofble/kaffefilter. 

Notes

Hæld f.eks. olien oven på en ærtesuppe.