
Dejlig cocktail med røget whisky og en perfekt balance mellem røg og skarpe smage.
Vi har opskriften fra bogen: “Cocktailbogen – Klassikere og nye opskrifter” – skrevet af af Rasmus Greve Christiansen og illustreret af Toril Bækmark. Rasmus skriver følgende om opskriften:
En nyklassisk cocktail, der stammer fra 2005, hvor bartender Sam Ross formåede at lave en frisk cocktail med røget whisky fra den skotske ø Islay, der netop er kendt for sin ekstremt røgede whisky. Kombinationen af citron, honning og ingefær giver et skarpt modspil til de røgede noter fra whiskyen, og resultatet er en fremragende, velbalanceret cocktail.

Penicillin cocktail
Ingredienser
- 5 centiliter Whisky blended scotch whisky
- 0,5 centiliter Whisky peated Islay
- 3 centilier Citronsaft
- 2 centiliter Sirup med honning og ingefær
- Ingefær kandiseret – til pynt
- Isterninger
Sådan gør du
- Alle ingredienser rystes med masser af is i en shaker og straines over i et rocksglas fyldt med isterninger.
- Tag en halv barske ekstra af din røgede whisky, og læg forsigtigt på toppen af din cocktail.
- På den måde får du en dejlig duft af røg, når du sætter næsen til glasset.
- Pynt evt. med et stykke kandiseret ingefær.
Noter
Om forfatteren
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.