Opskrift på oksebovstærte med ærter

Servings: Portioner
Oksebovstærte med ærter
Ingredients
- 250 gram Butterdej
- 400 gram Oksebov
- 1 stk. Løg
- 66 centiliter Øl Porter
- 50 gram Cheddar ost
- 150 gram Ærter Frosne
Instructions
Oksebovstærte
Skær okseboven i små tern og vend dem i hvedemel. Brun dem på en pande i smør og olie og tilsæt løgene til panden. Når de har fået stegeskorpe/farve tilsættes øllen og brasser det i ca. 45 minutter under låg. Efter en halv time tændes ovnen på 170 grader og butterdejen rulles ud på et tærtefad. Riv osten på et rivejern så den er nemmere at fordele. Kødet og løgene tages af panden og fordeles på buttedejsbunden med cheddarosten. Fordel butterdejsplader ovenpå tærten så den er lukket i siderne og prik et par huller i toppen med en gaffel. Tilbered tærten i ca. 20-25 minutter i ovnen eller til den er gylden ovenpå.Lad tærten hvile i 5 minutter før servering.
Ærter
Put de frosne ærter direkte fra fryseren og op i en gryde. Tilsat koldt vand og en smule og kog vandet op. Når det koger skal ærterne kun have ét minut. Fjern gryden fra blusset og hæld derefter et stort glas koldt vand ned til ærterne og læg låget igen. Lad dem trække i 2-3 minutter og server straks.