Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Oksebovstærte med ærter

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

22. december 2017

Opskrift på oksebovstærte med ærter


Servings: 3 Portioner

Oksebovstærte med ærter

Author: Mette
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter

Ingredients

  • 250 gram Butterdej
  • 400 gram Oksebov
  • 1 stk. Løg
  • 66 centiliter Øl Porter
  • 50 gram Cheddar ost
  • 150 gram Ærter Frosne

Instructions

  • Oksebovstærte

    Skær okseboven i små tern og vend dem i hvedemel. Brun dem på en pande i smør og olie og tilsæt løgene til panden. Når de har fået stegeskorpe/farve tilsættes øllen og brasser det i ca. 45 minutter under låg.
    Efter en halv time tændes ovnen på 170 grader og butterdejen rulles ud på et tærtefad. 
    Riv osten på et rivejern så den er nemmere at fordele.
    Kødet og løgene tages af panden og fordeles på buttedejsbunden med cheddarosten.
    Fordel butterdejsplader ovenpå tærten så den er lukket i siderne og prik et par huller i toppen med en gaffel.
    Tilbered tærten i ca. 20-25 minutter i ovnen eller til den er gylden ovenpå.
    Oksebovstærte
    Lad tærten hvile i 5 minutter før servering.
     

    Ærter

    Put de frosne ærter direkte fra fryseren og op i en gryde.
    Tilsat koldt vand og en smule og kog vandet op. Når det koger skal ærterne kun have ét minut.
    Fjern gryden fra blusset og hæld derefter et stort glas koldt vand ned til ærterne og læg låget igen.
    Lad dem trække i 2-3 minutter og server straks.