x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Nemt og lækkert italienske flutes

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 4. november 2017

Denne opskrift på dejlige og luftige flutes, sender tankerne mod de sydligere himmelstrøj i Italien.

Nyd f.eks. brødet til mad lavet på grillen eller dyp det i en lækker koldpresset olivenolie med tilsat flagesalt. 


Nemt og lækkert italienske flutes

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 5 deciliter Vand Lunken vand
  • 25 gram Gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Salt Gerne groft salt
  • 500 gram Tipo 00 Der kan også bruges andre meltyper
  • 4 spsk. Olie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den den lunkne vand. Tilsæt olie, sukker og salt.
    Tilsæt melen lidt adgangen, så dejen ikke bliver tør, dejen kan røres med en ske.
    Når dejen er ved at være mæt, æltes den færdig på bordet. Den må gerne klister lidt til fingrene. 
    Lad dejen hæve tildækket i en skål i 30 min. ( hvis I har det, brug en badehætte i stedet for et viskestykke)
    Del dejen i to og rul, dejen til to pølser. Lig dem på en bageplade og lad dem hæve i 30 min under et klæde. ( Hvis I har en flutesrist lig dem til at hæve på den)
    Ris hver flutes og pensel evt. Med æggeblomme eller mælk.
    Forvarm ovnen til 220 grader varmluft, bag flutene i 10 min.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.