Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mazarinkage

gastrofunlogoRedaktion
   
10. maj 2019
Serveret med æblekompot og en trøffelpralineflødeskum

Opskrift på mazarinkage

Nem og lækker mazarinkage. Kagen suppleres med lettere syrlig kompot af æbler og lidt utraditionelt en trøffel praliné flødeskum.

Man vil sagtens kunne bruge andre typer af kompot, de skal dog ikke være for syrlige. 

Vi har opskriften fra Trøffelentusiasten, der forhandler praliné med trøffel.


Antal: 12 stk.

Mazarinkage

Serveret med æblekompot og en trøffelpralineflødeskum
Forfatter: Redaktion
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Mazarinkage

  • 250 gram Kranse XX (Odense marcipan produkt)
  • 175 gram Sukker
  • 200 gram Smør Blødt
  • 4 stk. Æg
  • 25 gram Hvedemel

Æblekompot

  • 3 stk. Æbler
  • 75 gram Rørsukker
  • 1.5 deciliter Vand
  • 0.5 tsk. Citronskal Revet
  • 1 stk. Vaniljestang Kornene

Flødeskum med trøffel praliné

  • 2.5 deciliter Piskefløde
  • Praliné Med sommertrøffel. 5 stk.

Sådan gør du

Mazarinkage

  • Bland dit sukker sammen med Kranse XX og rør det sammen, gerne på en røremaskine.
    Skær smørret i mindre stykker og tilsæt det til massen lidt ad gangen. Når det er rørt godt ud, tilsættes æg og herefter melet.
    Smør dine muffinsforme og fyld dem cirka halvt op med med din mazarinmasse.
    Tilbered dem i cirka 12 minutter ved 170 grader i (almindelig) ovn. 
    Lad dem køle af bagefter.
     

Æblekompot

  • Æblerne skal skæres i grove tern efter at kernehuset og skrællen er fjernet.
    Kom dem i en tykbundet gryde og kog dem sammen med vandet, vaniljekornene og rørsukkeret. 
    De skal koges møre og kompotten skal krydres med friskrevet citronskal bagefter. Pas på med ikke at få det hvide med fra skallen, da det er bittert.
    ´
     

Flødeskum med trøffel praliné

  • Pisk fløden indtil den bliver til en let flødeskum. Den må aldrig piskes for stiv, da den stille og roligt stivner bagefter piskningen. 
    Finhak din praliné med sommertrøffel og kom det i flødeskummen.
    Fordel det forsigtigt og sæt skålen i køleskabet, så smagen fra trøflen kan trænge ind i flødeskummet.
     

Servering

  • Placer mazarinkagen på en tallerken og kom kompot henover – cirka 1 spsk.
    Til sidst placeres en skefuld af flødeskumsblandingen og server straks.
    Velbekomme.