Opskrift på mayonnaise
Én mayonnaise – tre smagsvarianter!
Med denne opskrift på mayonnaise får du forslag til, hvordan du kan krydre din mayonnaise på forskellige måder.

Antal: personer
Mayonnaise
Ingredienser
- 2 stk. Pasteuserede æggeblommer
- 0.5 tsk. Sennep dijonsennep
- 0.5 tsk. Hvidvinseddike
- 1 deciliter Olie smagsneutral, fx vindruekerneolie
- Salt
- Peber
- Citronsaft
- Hvidløg
- Safran
- Dild frisk, finthakket
- Estragon frisk, finthakket
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer med sennep, eddike, salt og peber. Tilsæt olien lidt ad gangen og pisk, indtil olien er optaget, og den ønskede konsistens opnås. Synes du konsistensen pludselig bliver for tyk, kan du blande lidt vand eller eddike i. Smag til med yderligere salt, peber, citron eller eddike. Del din mayonnaise i tre portioner. Tilsæt estragon i den ene, dild i den anden og hvidløg og safran i den tredje.