Én mayonnaise – tre smagsvarianter!
Med denne opskrift på mayonnaise får du forslag til, hvordan du kan krydre din mayonnaise på forskellige måder.

Ingredienser
- 2 stk. Pasteuserede æggeblommer
- 0.5 tsk. Sennep dijonsennep
- 0.5 tsk. Hvidvinseddike
- 1 deciliter Olie smagsneutral, fx vindruekerneolie
- Salt
- Peber
- Citronsaft
- Hvidløg
- Safran
- Dild frisk, finthakket
- Estragon frisk, finthakket
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer med sennep, eddike, salt og peber. Tilsæt olien lidt ad gangen og pisk, indtil olien er optaget, og den ønskede konsistens opnås. Synes du konsistensen pludselig bliver for tyk, kan du blande lidt vand eller eddike i. Smag til med yderligere salt, peber, citron eller eddike. Del din mayonnaise i tre portioner. Tilsæt estragon i den ene, dild i den anden og hvidløg og safran i den tredje.
Om forfatteren
En madnørd med meget dyrere spisevaner, end indtægten tillader. Derfor leder han hele tiden efter de bedste råvarer - men til den laveste pris.