Opskrift på manitobaboller
Har man ikke lige tid/overskud til surdejsbrød, så er fordej det næstbedste.
Bollerne her er med manitobamel! Det lyder eksotisk, men faktisk er det bare hvedemel med højt proteinindhold, der gør det nemmere at bage med. Fordej og det høje vandindhold gør dem saftige og smagfulde – perfekte til madpakken.
Manitobaboller
Ingredienser
- 5 gram Gær
- 300 gram Vand koldt
- 300 gram Hvedemel manitoba
- 300 gram Vand lunkent vand (20-25 grader celsius)
- 300 gram Hvedemel manitoba
- 100 gram Tipo 00 italiensk hvedemel
- 80 gram Mel manitoba fuldkornsmel
- 22 gram Salt
Sådan gør du
Fordej:
Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt mel og rør det let sammen til en dej. Dæk skålen med film og lad fordejen hæve ved stuetemperatur 10-12 timer.Dej:
Hæld vand i skålen og tilsæt fordej og de to slags mel. Rør det sammen ganske kort og lad det hvile i 30-40 min (autolyse). Tilsæt salt. Ælt dejen på en røremaskine i 3 minutter ved lav og 5-8 minutter ved middel til høj hastighed, til dejen slipper skålens bund. Gør dine hænder våde, løft dejen op og fold den ind under sig selv. Læg dejen i en skål smurt med olie og dæk med film. Lad dejen hæve til lidt under dobbelt størrelse (2-4 timer alt efter temperaturen i lokalet). Tænd ovnen på maksimal temperatur (gerne 270 grader). Drys godt med mel på bordet og hæld dejen ud derpå. Fold dejens fire sider ind til midten, så den bliver kvadratisk, og drys den godt med mel. Skær dejen ud i 9 eller 12 stykker og læg dem på et stykke bagepapir. Sæt en bageplade med kogende vand øverst i ovnen. Bag brødene nederst i ovnen i 15-20 minutter
Noter
Redaktion: 100 gram vand svarer til 1 dl.