Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Manitobaboller

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

24. august 2018

Opskrift på manitobaboller

Har man ikke lige tid/overskud til surdejsbrød, så er fordej det næstbedste.

Bollerne her er med manitobamel! Det lyder eksotisk, men faktisk er det bare hvedemel med højt proteinindhold, der gør det nemmere at bage med. Fordej og det høje vandindhold gør dem saftige og smagfulde – perfekte til madpakken.


Antal: 12 boller

Manitobaboller

Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 5 gram Gær
  • 300 gram Vand koldt
  • 300 gram Hvedemel manitoba
  • 300 gram Vand lunkent vand (20-25 grader celsius)
  • 300 gram Hvedemel manitoba
  • 100 gram Tipo 00 italiensk hvedemel
  • 80 gram Mel manitoba fuldkornsmel
  • 22 gram Salt

Sådan gør du

  • Fordej:

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri.
    Tilsæt mel og rør det let sammen til en dej.
    Dæk skålen med film og lad fordejen hæve ved stuetemperatur 10-12 timer.

    Dej:

    Hæld vand i skålen og tilsæt fordej og de to slags mel.
    Rør det sammen ganske kort og lad det hvile i 30-40 min (autolyse). Tilsæt salt.
    Ælt dejen på en røremaskine i 3 minutter ved lav og 5-8 minutter ved middel til høj hastighed, til dejen slipper skålens bund.
    Gør dine hænder våde, løft dejen op og fold den ind under sig selv.
    Læg dejen i en skål smurt med olie og dæk med film.
    Lad dejen hæve til lidt under dobbelt størrelse (2-4 timer alt efter temperaturen i lokalet).
    Tænd ovnen på maksimal temperatur (gerne 270 grader).
    Drys godt med mel på bordet og hæld dejen ud derpå.
    Fold dejens fire sider ind til midten, så den bliver kvadratisk, og drys den godt med mel.
    Skær dejen ud i 9 eller 12 stykker og læg dem på et stykke bagepapir.
    Sæt en bageplade med kogende vand øverst i ovnen.
    Bag brødene nederst i ovnen i 15-20 minutter
     

Noter

Manitobamel kan købes i de fleste større supermarkeder. 

Redaktion: 100 gram vand svarer til 1 dl.