Kogt hamburgerryg er en sand klassiker, der hører til på mange traditionsrige borde - lige fra julefrokosten, menukortet til et typisk buffetbord. Men som det ofte er med klassikere, så er der delte meninger om, hvordan denne ret bør tilberedes - og ikke mindst hvad der skal serveres til som tilbehør.

Opskrift på lynstegte tigerrejer
Lækre og dejlige vannamei/tigerrejer er altid et sikkert hit hjemme hos os. De tager utrolig kort tid at lave og smager dejligt. Nøglen til at få succes med dem er at sikre at de er tørret godt af og har nogenlunde stuetemperatur før de kommer på panden.Hvis du ønsker ny inspiration i dagligdagen, så prøv en måltidskasse fra vores sponsor Hello Fresh. Få 1199 kr. i rabat på de første 5 måltidskasser ved at trykke på dette link eller bruge rabatkoden: “gastrofun1199”:

Antal: personer
Kogt Hamburgerryg
Kogt hamburgerryg er en sand klassiker, der hører til på mange traditionsrige borde - lige fra julefrokosten, menukortet til et typisk buffetbord. Men som det ofte er med klassikere, så er der delte meninger om, hvordan denne ret bør tilberedes - og ikke mindst hvad der skal serveres til som tilbehør.
Ingredienser
Grønlangkål
- 250 gram Hvidkål
- 500 gram Grønkål
- 100 gram Smør
- 1 deciliter Fløde
- 5 stk. Kartofler
- Krydderier (Smag til med sennep, salt, peber og kogevand fra f.eks. hamburgerryg)
Hvide kartofler
- 500 gram Kartofler
- Salt
Brunede kartofler
- 500 gram Kartofler Små (brug ikke glaskartofler)
- Salt
- deciliter Sukker
- 1 tsk. Vand
- 15 gram Smør
Hamburgerryg
- 1 kilogram Hamburgerryg
Sådan gør du
Sønderjysk grønlangkål
- Hak grønkålet og hvidkålet i små stykker og steg/kog det i smørret i et par minutter i en tykbundet gryde.
- Tilsæt derefter fløden og 2 dl. af kogevand fra f.eks. hamburgerryg. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt de moste (og kogte) kartofler og lad det stå i et par minutter på et mellemvarmt blus.
- Smag retten til herefter med salt, peber og sennep og den er klar.
Hvide Kartofler
- Skræl kartoflerne og kog dem i vand med salt i ca. 20 minutter. Hvis du stikker i kartoflerne med en skarp kniv, så skal de falde af når du løfter kniven.
Brunede Kartofler
- Kog de små kartofler i saltet vand i 7 minutter og sluk for blusset. Lad dem stå og trække et par minutter i vandet derefter.
- Pil skrællet og tør dem godt af og lad dem køle lidt ned.
- Find en stor, tykbundet pande og hæld sukkeret på. Tænd for panden på middel varme og sukkeret skal være smeltet før du må røre i det - det kræver lidt tålmodighed.
- Tilsæt vandet og lad det bruse. Tilsæt derefter smørret og igen lad det bruse.
- Tilsæt nu kartoflerne og husk at sukkermassen skal boble omkring kartoflerne.
- Efter et par minutter skal de vendes og igen et par minutter senere.
- Kartoflerne skal have taget farve hele vejen rundt før de er som de skal være.
Hamburgerryg
- Kom kødet i en gryde med kogende vand. Det skal kun lige dække det.
- Når vandet igen koger, skal skummet i vandet skummes af og der skal lægges et låg på.
- Kog hamburgerryggen ved lav varme cirka 45 minutter (bruger du et stegetermometer skal centrumtemperaturen være 60 grader).
- Tag gryden væk fra pladen og lad hamburgerryggen stå i kogevandet i cirka 20 minutter. Kogevandet kan bruges til hhv. grønlangkålen og sovsen.
- Tag hamburgerryggen op og fjern nettet.
- Skær hamburgerryggen i tynde skiver, men lad vær med at skære det hele. Hvis der er rester tilbage af stegen, kan det vakuumpakkes og fryses ned straks. Det kan genvarmes i sous vide/vandbad til en anden dags aftensmåltid.
Noter
Du kan med fordel have kogt og pillet kartoflerne til de brunede kartofler dagen inden.

Antal: personer
Lynstegte tigerrejer
Lækre og dejlige vannamei/tigerrejer er altid et sikkert hit hjemme hos os. De tager utrolig kort tid at lave og smager dejligt. Nøglen til at få succes med dem er at sikre at de er tørret godt af og har nogenlunde stuetemperatur før de kommer på panden.
Grej
Ingredienser
- 250 gram Tiger rejer Vannamei
- Olie Smagsneutral. Til stegningen
- Salt
- Peber Fra kværn
Sådan gør du
- Det er forskelligt om jeg køber mine tigerrejer ferske eller fra frost.
- Jeg køber dem dog aldrig forkogte, da jeg bedst kan lide at tilberede dem selv
- Hvis de er købt fra frost, så kommer de i køleskabet om morgenen, hvis jeg skal have dem til aftensmad. Jeg placerer dem altid i en skål eller med en kareklud under.
- 15-20 minutter før de skal tilberedes tages de ud af køleskabet og pilles.
- Skallen kommer jeg i en pose og kommer dem i fryseren. De bruges enten til en bisque eller til at lave en skaldyrsolie som man kan bruge til en skaldyrsmayo.
- Rejerne tørres herefter godt at og får lov til at tørre på et viskestykke indtil de skal steges. Det er vigtigt at de ikke er for kolde/våde når de rammer panden, da de så vil "koge" frem for at stege.
- Når de skal steges, skal de lige krydres med salt og peber inden de kommer på panden.
- Panden skal være ret varm, men ikke rygende varm. På mit induktionskomfur betyder det 11 ud af 14.
- Kom olie på panden og sørg for at det lige får temperatur før rejerne kommer på.
- Kom alle rejer på samtidig og steg dem i 1 minut.
- Vend dem alle sammen og giv dem 10-20 sekunder på den anden side.
- Rejerne er nu klar til servering.
- Velbekomme.