Dejlige og luftige svenske luciabrød, der får den flotte farve af safran.

Opskrift på luciabrød
Dejlige og luftige svenske luciabrød, der får den flotte farve af safran.

Servings: stk.
Luciabrød
Dejlige og luftige svenske luciabrød, der får den flotte farve af safran.
Ingredients
- 150 gram Mælk
- 75 gram Smør
- 25 gram Gær
- 15 gram Sukker
- 0,25 gram Safran
- 1 stk. Æg
- 3,5 gram Salt groft
- 400 gram Hvedemel
Instructions
- Start med at smelte smørret (i en gryde eller mikroovnen) og tilsæt mælken. Sørg for at blandingen er cirka 35-37 grader inden du fortsætter.
- Bland smørmælkeblandingen med gær i en skål og rør godt rundt, f.eks. med en dejskraber eller grydeske.
- Bland sukker og safran sammen. Det kan gøres i en morter eller placer det mellem to skærebrætter og rul dem mod hinanden..
- Bland "sukkeret" i skålen sammen med det meste af melet. Rør det hele godt sammen og ælt den færdig i hånden.
- Sæt låg på skålen eller et rent viskestykke og lad den hæve i 30-45 minutter ved stuetemperatur (gerne lunt).
- Kom mel på køkkenbordet og rul den ud i cirka 20 x 20 cm.
- Skær 10 lange bånd på cirka 1,5- 2 cm tykkelse.
- Sæt hvert bånd på højkant og rul fra begge sider indad, så du får et s.
- Lad dem efterhæve i 10-20 minutter.
- Pensl dem med sammenpisket æg og sæt en rosin i hver ende. Rosinerne kan med fordel lægges i vand i 5 minutter, så de ikke bliver for tørre/hårde under bagningen.
- Bag dem i 11-13 minutter ved 225 grader almindelig ovn.
Notes
