Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Luciabrød

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

3. december 2021
Dejlige og luftige svenske luciabrød, der får den flotte farve af safran.
Luciabrød

Opskrift på luciabrød

Dejlige og luftige svenske luciabrød, der får den flotte farve af safran.


Luciabrød
Servings: 10 stk.

Luciabrød

Dejlige og luftige svenske luciabrød, der får den flotte farve af safran.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Skandinavisk
Keyword: Bage, Brød
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 12 minutter

Ingredients

  • 150 gram Mælk
  • 75 gram Smør
  • 25 gram Gær
  • 15 gram Sukker
  • 0,25 gram Safran
  • 1 stk. Æg
  • 3,5 gram Salt groft
  • 400 gram Hvedemel

Instructions

  • Start med at smelte smørret (i en gryde eller mikroovnen) og tilsæt mælken. Sørg for at blandingen er cirka 35-37 grader inden du fortsætter.
  • Bland smørmælkeblandingen med gær i en skål og rør godt rundt, f.eks. med en dejskraber eller grydeske.
  • Bland sukker og safran sammen. Det kan gøres i en morter eller placer det mellem to skærebrætter og rul dem mod hinanden..
  • Bland "sukkeret" i skålen sammen med det meste af melet. Rør det hele godt sammen og ælt den færdig i hånden.
  • Sæt låg på skålen eller et rent viskestykke og lad den hæve i 30-45 minutter ved stuetemperatur (gerne lunt).
  • Kom mel på køkkenbordet og rul den ud i cirka 20 x 20 cm.
  • Skær 10 lange bånd på cirka 1,5- 2 cm tykkelse.
  • Sæt hvert bånd på højkant og rul fra begge sider indad, så du får et s.
  • Lad dem efterhæve i 10-20 minutter.
  • Pensl dem med sammenpisket æg og sæt en rosin i hver ende. Rosinerne kan med fordel lægges i vand i 5 minutter, så de ikke bliver for tørre/hårde under bagningen.
  • Bag dem i 11-13 minutter ved 225 grader almindelig ovn.

Notes

Luciabrød