Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Langtidshævet boller

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

26. juli 2019
Lækre morgenboller med minimum arbejde

Opskrift på langtidshævet boller

Så nemme og lækre boller, burde tage længere tid og kræve meget mere tid. Men her er det ikke tilfældet.

Så find skålen og skeen fra og kom igang, med at forkælede både familien, venner og dig selv.


Antal: 6 stk

Langtidshævet boller

Lækre morgenboller med minimum arbejde
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 tsk. Tørgær
  • 3 deciliter Vand Koldt vand
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Groft salt
  • 2 spsk. Olie
  • 500 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Kom vand, gær, salt, sukker og olie op i en skål og rør det let sammen.
    Tilsæt melet lidt ad gangen.
    Når alt melet er rørt i, er dejen klistret og lidt sej.
    Dæk dejen med film og lad dejen stå ved stuetemperatur natten over.
    Næste morgen vendes dejen ud på et meldrysset bord.
    Fold dejen ind over sig selv 2-3 gange, til den ligger som et lille brød.
    Del dejen i 6 stk og kom de små boller på en bageplade med bagepapir.
    Sæt dem i en kold ovn og sæt ovnen til 230 grader (alm. ovn).
    Bag bollerne i cirka 20 minutter, eller til bollerne er gyldne og sprøde udenpå.
    Lad bollerne køle lidt af på en bagerist, inden de serveres.
    Langtidshævet boller