x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kryddersild

HATTEN | 9. oktober 2018

Dejlige lækre kryddersild. Jeg havde en en pragtfuld dag på Øresund, og kom hjem med godt 11 kg flotte sild.

De 3 kg har jeg frosset ned til senere og de sidste 8 kg har jeg saltet til kryddersild.


Kryddersild

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Sild
Forb. tid: 1 day 8 minutter
Tilb. tid: 28 days 3 timer
Forfatter: Hatten

Ingredienser

  • 4000 gram Sild Friske
  • 1400 gram Sukker
  • 117 gram Brun farin
  • 236 gram Groft salt
  • 117 gram Krydderier Sildekrydderi (Se mere her: http://www.hedebogaard.dk/shop/frontpage.html)
  • Eddike
  • Atamon

Sådan gør du

  • Sildene renses og skylles meget omhyggeligt, hoved og hale fjernes.
    Læg sildene i en blanding af lige dele eddike og vand, hvor de trækker i 24-27 timer.
    Sukker, brun farin, sildekrydderi og saltet blandes godt til en færdig krydderblanding.
    Når sildene har trukket, hældes 2-3 dl eddike og vand fra, og resten gemmes.
    Brug en ny eller meget ren plastspand med tætsluttende låg, beregnet til fødevarer.
    Spanden skal på forhånd være skyllet med vand tilsat Atamon.
    Sildene lægges lagvis med bugen opad, skiftevis hoved mod hale, og der drysses et lag krydderblanding over hvert lag sild, ca. en halv centimeter.
    Der startes med et lag i bunden. Nu lægges næste lag sild, ”på tværs” af det foregående lag.
    Lagen af eddike og vand tilsættes en spiseskefuld Atamon og hældes igen over sildene, til disse er helt dækket.
    Der lægges pres over sildene, fx en flad tallerken og spanden lukkes og stilles køligt.
    Sildene er modne efter ca. 4 uger, men skal stadigvæk opbevares koldt.

Om forfatteren




Se flere af mine sildeopskrifter her.