Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kokosmælk og kokossmør

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

25. februar 2019
Super nem og hurtig opskrift på velsmagende kokosmælk og kokossmør.

Opskrift på kokosmælk og kokossmør

Super nem og hurtig opskrift på velsmagende kokosmælk og kokossmør.

Der er til cirka 1 liter kokosmælk og 1,25 dl kokossmør i opskriften her.

Vi har opskriften fra bogen “Nødder


Kokosmælk og kokossmør

Super nem og hurtig opskrift på velsmagende kokosmælk og kokossmør.
Author: Muusmann Forlag
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegansk
Keyword: Kokos, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredients

Kokosmælk

  • 2 deciliter Kokosmel Cirka 65 gram
  • 8 deciliter Vand Kan være op til 12 dl
  • 0.5 tsk. Vaniljesukker Kan udelades
  • Salt 1 nip fint himalayasalt. Kan udelades

Kokossmør

  • 4.5 deciliter Kokosmel Cirka 150 gram
  • 0.5 tsk. Vaniljesukker Kan udelades
  • Salt 1 nip fint himalayasalt. Kan udelades
  • Krydderier Evt. smagsgivere som kakao, kanel, kardemomme, citron- eller appelsinskal

Instructions

Kokosmælk

  • Kog vandet op og lad det afkøle nogle minutter til ca. 80 °C.
    Blend det med kokosmel, vaniljepulver og salt.
    Mængden af vand afhænger lidt af, hvad du skal bruge mælken til.
    Er det til en curry fx, hvor du gerne vil have en lidt tyk og fed mælk, så lav den med mindre vand – og er den til smoothies eller latte, eller ønsker du den tyndere version i varme retter, så lav den med mere vand.
    Start evt. med at blende 8 dl i og tilføj mere, til den er netop, som du ønsker den. 
    Kokosmælken har en tendens til at klumpe lidt, når den står på køl. Det gør intet, hvis du skal bruge den i mad, men kan godt være lidt ubehageligt, hvis du ønsker at drikke den som mælk. 
    Mælken holder sig fint 2-3 dage på køl.
     

Kokossmør

  • Du kan lave fint, hvidt, mildt kokossmør af det rå kokosmel, eller du kan riste det let på panden, så det lige netop begynder at brune rundt omkring.
    Jeg foretrækker sidstnævnte, men det er så lidt mere markant i smagen.
    Kom kokosmel, vaniljepulver og salt i en foodprocessor eller minihakker og kør nogle minutter, til du har en cremet smør.
    Det tager ca. 5-10 minutter alt efter køkkenmaskine, og hvor fast du ønsker smørret, og du skal nok skrabe massen lidt ned ad siderne nogle gange undervejs.
    Smag evt. til med nogle af de foreslåede smagsgivere.
    Hæld smørret på et rent, skoldet glas med tætsluttende låg og opbevar det på køl.
    Kokossmørret holder sig min. 1 uges tid.