Vores elskede kartoffel i en konsistens du aldrig har prøvet

Opskrift på kartoffelskum (sifon)

Antal: Portioner
Kartoffelskum (Sifon)
Vores elskede kartoffel i en konsistens du aldrig har prøvet
Ingredienser
- 600 gram Kartoffel
- 400 gram Mælk
- 50 gram Smør
- 100 gram æggehvider
Sådan gør du
- Smelt smøret og lad det køle af. I mellemtiden koges kartoflerne møre og de blendes til pure enten via en stavblender/blender. Herefter skal mælken og æggehvidernes i blandingen og den skal sigtes igennem en finmasket si ned i sifonen. Hvis den ikke skal serveres straks, så skal det lægges i en sous vide/vandbad ved 60 grader indtil serveringen. Giv den herefter 3 patroner og du får en fin skum til din ret.
Noter
Denne opskrift er til en 1 liters sifon flaske. Hvis man kun har én på 0,5 liter, skal opskriften blot halveres.