Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffelskum (Sifon)

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

18. november 2017
Vores elskede kartoffel i en konsistens du aldrig har prøvet

Opskrift på kartoffelskum (sifon)


Antal: 4 Portioner

Kartoffelskum (Sifon)

Vores elskede kartoffel i en konsistens du aldrig har prøvet
Forfatter: Per Asmussen
Keyword: sifon, Tilbehør
Forb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 600 gram Kartoffel
  • 400 gram Mælk
  • 50 gram Smør
  • 100 gram æggehvider

Sådan gør du

  • Smelt smøret og lad det køle af.
    I mellemtiden koges kartoflerne møre og de blendes til pure enten via en stavblender/blender.
    Herefter skal mælken og æggehvidernes i blandingen og den skal sigtes igennem en finmasket si ned i sifonen. 
    Hvis den ikke skal serveres straks, så skal det lægges i en sous vide/vandbad ved 60 grader indtil serveringen. 
    Giv den herefter 3 patroner og du får en fin skum til din ret.

Noter

Denne opskrift er til en 1 liters sifon flaske. Hvis man kun har én på 0,5 liter, skal opskriften blot halveres.