Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Karameltærte med kiks og peanuts

madsglunde

Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer

15. november 2021
Elsker du Snickers? Så skal du helt sikkert se med her: Denne kage er en sand go-to, som alle elsker og som bare er nem at gå til.
Karameltærte med kiks og peanuts

Opskrift på karameltærte med kiks og peanuts

Elsker du Snickers? Så skal du helt sikkert se med her:

Denne kage er en sand go-to, som alle elsker og som bare er nem at gå til.

Denne tærte vil passe perfekt ind som en ekstra julehygge, da den kan virke lidt konfekt agtig.

Jeg nyder at servere denne med noget frisk frugt eller lækker is til, for et lidt frisk modspil til en lækker tærte.

Opskriften passer til en springform på 24 cm.


Karameltærte med kiks og peanuts
Antal: 1 kage

Karameltærte med kiks og peanuts

Elsker du Snickers? Så skal du helt sikkert se med her: Denne kage er en sand go-to, som alle elsker og som bare er nem at gå til.
Forfatter: Madsglunde
Ret: Dessert, Sødt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Hviletid: 2 timer

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 gram Digestive kiks
  • 150 gram Peanuts saltede
  • 50 gram Sukker
  • 125 gram Smør

Karamelfyld

  • 1 dåse Dulce de leche
  • 75 gram Smør
  • 75 gram Rørsukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 100 gram Peanuts saltede

Chokoladeganache

  • 150 gram Mørk chokolade
  • 1,5 deciliter Piskefløde

Sådan gør du

Kiksebund

  • 1. Kiks, sukker og peanuts blendes til det er helt fint
    2. Smørret smeltes og hældes sammen med kikse blanding
    3. Røres godt sammen og presses i en springform der er beklædt med bagepapir herefter stilles det på køl

Karamelfyld

  • 1. Dulce de leche kommes i en gryde sammen med sukker, smør og vaniljesukker.
    2. Det hele koges hurtigt op, og til sidst røres peanuts i
    3. Fyldet hældes over bunden og sættes i en ovnen på 150 grader i 25-30 minutter indtil overfladen bobler.
    4. Kagen tages ud og køles lidt af inden den kommer i køleskabet i en par timer til den har set sig.

Ganache

  • 1. Hak chokoladen i mindre stykker og kom den i et stavblender glas
    2. Fløden koges op og hældes over chokoladen, hvor den skal stå et par minutter
    3. Blandingen blendes med en stavblender til den bliver blank og ensartet
    4. Massen hældes over kagen og sættes på køl, til den har sat sig

Servering

  • Pynt kagen med lidt chokoladestriber og peanuts

Følg mig på Instagram her.