Lækker og nem karamelsauce, perfekt til isdesserter


Karamelsauce med havsalt
Lækker og nem karamelsauce, perfekt til isdesserter
Udskriv
Pin
Antal: 2 dl
Ingredienser
- 200 gram Sukker
- 50 gram Smør
- 1.25 deciliter Fløde
Sådan gør du
- 1. Varm sukkeret i en gryde, ved middel varme. Lad det smelte uden at du rører i sukkermassen, så undgår du klumper. Så snart sukkeret er opløst skal du fjerne gryden fra varmen.
2. Tilsæt smørret i mindre stykker og under løbende omrøring.
3. Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt fløden, imens du stadig rører i karamelmassen.
4. Når saucen er blevet glat og tyk fjernes den fra varmen og tilsættes et godt drys salt (smag dig frem – pas på du ikke brænder dig!).
Klar til servering
Noter
NB: Hvis karamellen er for tynd kan du koge den lidt mere, er den blevet for tyk tilsættes lidt mere fløde.
Saucen kan ses hældes ud over en chokoladeskal her:
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.