ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Karamelsauce med havsalt

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 12. marts 2018
Lækker og nem karamelsauce, perfekt til isdesserter

Karamelsauce med havsalt

Lækker og nem karamelsauce, perfekt til isdesserter
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 2 dl
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 200 gram Sukker
  • 50 gram Smør
  • 1.25 deciliter Fløde

Sådan gør du

  • 1. Varm sukkeret i en gryde, ved middel varme. Lad det smelte uden at du rører i sukkermassen, så undgår du klumper. Så snart sukkeret er opløst skal du fjerne gryden fra varmen.

    2. Tilsæt smørret i mindre stykker og under løbende omrøring.

    3. Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt fløden, imens du stadig rører i karamelmassen.

    4. Når saucen er blevet glat og tyk fjernes den fra varmen og tilsættes et godt drys salt (smag dig frem – pas på du ikke brænder dig!).

    Klar til servering

Noter

NB: Hvis karamellen er for tynd kan du koge den lidt mere, er den blevet for tyk tilsættes lidt mere fløde.
Saucen kan ses hældes ud over en chokoladeskal her:

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.