
Opskrift på kaj boller
Disse små og sjove boller hitter herhjemme.
Små søde kaj boller, er perfekte til børnefødselsdage i vuggestuen og børnehaven – eller bare lidt sjov i hverdagen – når det ikke behøver at være sødt ligesom en Kajkage.
Portionen jeg lavede var stor, da der var 40 børn tilstede i vuggestuen, så den kan sagtens laves i mindre portioner.

Kaj boller
Ingredienser
- 1 pakke Tørgær Eller alm. gær
- 1 liter Vand Cirka 37 grader varmt
- 2 spsk. Groft salt
- 2 spsk. Sukker
- 0.5 deciliter Olie Smags neutral
- 150 gram Havregryn
- 200 gram Fuldkornssigtemel Eller andet fuldkornsmel
- 1 kilogram Hvedemel Hold lidt mel tilbage til bordet
- Pastafarve Efter behov
- 80 Rosiner
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og lad det stå 10 minutter, inden sukker, salt og olie tilsættes. Tilsæt havregryn og fuldkornsmel og rør det godt igennem. Tilsæt cirka 1/3 af hvedemelet og rør dejen godt igennem. Inden pastafarven tilsættes lidt af gangen, til dejen har den ønskede farve. Forsæt nu med at tilsætte hvedemel, til dejen er lind og lækker at arbejde med. Dejen må gerne klister en smule til fingerne. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30-45 minutter, til dejen er hævet til dobbelt størrelse, under et rent viskestykke. Vend dejen ud på et meldrysset, og del dejen i 40 stykker, der hver trilles til en stram bolle. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir, så der er plads omkring dem. Jeg fik plads til 16 boller på en plade. Llad bollerne efterhæve i 30 minutter, under et viskestykker. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensl bollerne med mælk, og bag dem i 10 minutter midt i ovnen. Lad de færdig bagte bolle køle af på en bagerist. Når bollerne af kølet af, prikkes der små huller i bollerne, hvor rosinerne placeres, som øjne. Skær bollerne halvt op og giv dem i ostehaps i munden, eller noget helt andet.