Lækre, sprøde makroner med kaffe og mandelmel. Kaffesmagen er på ingen måde gennemtrængende, så man behøver ikke være kaffedrikker for at kunne lide disse kager.

Lækre, sprøde makroner med kaffe og mandelmel. Kaffesmagen er på ingen måde gennemtrængende, så man behøver ikke være kaffedrikker for at kunne lide disse kager. Server dem til en kop kaffe, eller som tilbehør til is.

Kaffemakroner
Lækre, sprøde makroner med kaffe og mandelmel. Kaffesmagen er på ingen måde gennemtrængende, så man behøver ikke være kaffedrikker for at kunne lide disse kager.
Udskriv
Pin
Antal: 20 stk.
Ingredienser
- 3 stk. æggehvider Eller 2 bægre pasteuriserede æggehvider
- 200 gram Sukker hvidt sukker, ikke rørsukker
- 80 gram Mørk chokolade 70 % chokolade
- 1 spsk. Stærk kaffe eller espresso, kold
- 150 gram Mandler eller færdigkøbt mandelmel
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål. Pisk til hviderne er så stive, at du kan vende bunden i vejret på skålen. Pisk sukkeret i de stiftpiskede æggehvider lidt ad gangen, til massen danner toppe og er blevet sej. Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen. Bruger du hele mandler, blender du dem til mel i en foodprocessor eller kaffekværn. Blend, til mandlerne er malet til fint mel. Rør smeltet chokolade, kold kaffe og mandelmel i marengsmassen. Rør, til alt er blandet grundigt sammen. Sæt med to spiseskeer dejen i runde kager på en plade med bagepapir. Brug skeen til at flade dem lidt ud. Bag kagerne ved 150 grader varmluft i 20-25 minutter, til kagernes overflade er fast. Lad dem afkøle på papiret inden de lægges på en rist.