x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Italiensk flutes

Anette Søstrøm Asmussen | 21. april 2018

Denne opskrift på dejlige og luftige flutes, sender tankerne mod de sydligere himmelstrøj i Italien.

Nyd f.eks. brødet til mad lavet på grillen eller dyp det i en lækker koldpresset olivenolie med tilsat flagesalt. 

Italiensk flutes

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Bagning, Brød, flutes
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 2 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 600 gram Tipo 0
  • 0.5 package Tørgær Eller alm. Gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 3 spsk. Olie
  • 5 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, sukker og olie.
    Rør melen i lidt ad gangen, indtil dejen slipper kanderne på skålen.
    Når dejen slipper siderne, stilles dejen til hævning under en badehætte eller husholdningsfilm i 30 minutter.
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 2 stykker og drej og stræk dejen ud til flutes. Sørg for ikke at slå luften ud af brødet.
    Lad brødene efterhæve i 30 minutter på en bradepande med bagepapir.
    Bag flutesne i en forvarmet ovn ved 230 grader i 10-12 minutter.
    Lad flutesne køle af på en bagerist.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.