Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hvid chokoladecreme

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

30. december 2018
Nem og lækker chokoladecreme

Opskrift på hvid chokoladecreme

Savner du et sikkert og lækkert valg af creme til dit næste bageprojekt. 

Så er denne opskrift måske lige noget for dig.

Denne opskrift er min grundopskrift, som jeg ofte leger videre med.

Denne opskrift kan klare de fleste twist og kun få gang er den fejlet mig.

Smag den til med citron, mynte, salt karamel eller noget helt anden.

Skift den hvide chokolade ud med en mørk- eller en jordbærchokolade og lad chokoladen forkæle dig.


Antal: 4 Portioner

Hvid chokoladecreme

Nem og lækker chokoladecreme
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 4 timer

Ingredienser

  • 2 Husblas
  • 2 deciliter Piskefløde
  • 30 gram Glukosesirup
  • 300 gram Hvid chokolade
  • 60 gram Smør
  • 1 pinch Flagesalt gerne maldon salt

Sådan gør du

  • Læg 2 blad husblas i en skål med kold vand, i cirka 15 minutter.
    Kom fløde og glukosesirup op i en gryde og varm fløden op til lige under kogepunktet. Hold øje med fløden så den ikke brænder på.
    Hak den hvide chokolade i mindre stykker, og kom det op i en skål, der kan tåle varme.
    Når fløden er lige ved at koge, vrides husblassen for vand og kommes op til den varme fløde. Tag straks fløden er varme og rør husblassen ud i fløden.
    Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i massen til den er homogen. 
    Skær smørret i mindre stykker og rør smøren ud i chokolademassen.
    Kom den blanke og glatte chokolade samme op glas og sæt på køl i minimum 4 timer, inden servering.
    Server f.eks. med karamelisteret hvid chokolade og friske bær eller i en mørdejsbund med f.eks. mirror glaze, som du kan se på billedet.

Noter

Støb chokoladecremen i en silikoneform og lad den stå natten over i fryseren.
Overhæld den iskolde creme med en lækker glaze oven på en sprød bund.
Perfekt til en frisk og lækker nytårs dessert, som kan laves i forvejen.