
Opskrift på hvid chokoladecreme
Savner du et sikkert og lækkert valg af creme til dit næste bageprojekt.
Så er denne opskrift måske lige noget for dig.
Denne opskrift er min grundopskrift, som jeg ofte leger videre med.
Denne opskrift kan klare de fleste twist og kun få gang er den fejlet mig.
Smag den til med citron, mynte, salt karamel eller noget helt anden.
Skift den hvide chokolade ud med en mørk- eller en jordbærchokolade og lad chokoladen forkæle dig.

Hvid chokoladecreme
Ingredienser
- 2 Husblas
- 2 deciliter Piskefløde
- 30 gram Glukosesirup
- 300 gram Hvid chokolade
- 60 gram Smør
- 1 knivspids Flagesalt gerne maldon salt
Sådan gør du
- Læg 2 blad husblas i en skål med kold vand, i cirka 15 minutter. Kom fløde og glukosesirup op i en gryde og varm fløden op til lige under kogepunktet. Hold øje med fløden så den ikke brænder på. Hak den hvide chokolade i mindre stykker, og kom det op i en skål, der kan tåle varme. Når fløden er lige ved at koge, vrides husblassen for vand og kommes op til den varme fløde. Tag straks fløden er varme og rør husblassen ud i fløden. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i massen til den er homogen. Skær smørret i mindre stykker og rør smøren ud i chokolademassen. Kom den blanke og glatte chokolade samme op glas og sæt på køl i minimum 4 timer, inden servering. Server f.eks. med karamelisteret hvid chokolade og friske bær eller i en mørdejsbund med f.eks. mirror glaze, som du kan se på billedet.