x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hunde boller

ANNE METTE AUTZEN | 24. juni 2020
Boller formet som hunde

Virkelig søde hundeboller til børnefødselsdagen eller når der skal “deles ud” i klassen eller børnehaven osv.

Jeg lavede disse til min søn Frederiks 5 års fødselsdag. Og tilbagemeldingen var mere end positiv! Alle omkring bordet var enormt begejstret for de nuttede små hundehoveder.

Jeg glæder mig altid til disse dage, både fordi ungernes glæde og begejstring jo slet ikke er til at tage fejl af (og det kan man leve højt på længe), men også fordi det betyder, at jeg kan være kreativ i køkkenet!

Dejen var rigtig nem og lækker at arbejde med. Et lille fif: Når du har trykket bollerne flade og skåret den nederste del af, så brug en saks til at klippe hakkerne ind (til ørene). Det er super nemt!

Hunde boller

Jeg har brugt sukkerøjne til at give mine hunde boller liv 🙂


Hunde boller

Boller formet som hunde
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 30 stk.
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Hunde boller

  • 300 gram Mælk
  • 50 gram Gær
  • 2 Æg
  • 200 gram Smør
  • 1.66667 deciliter Havregryn
  • 13 gram Sukker
  • 0.5 tsk. Salt
  • 700 gram Hvedemel

Pynt

  • 30 Sukkerøjne
  • Flormelis
  • Vand
  • Kakao pulver

Sådan gør du

Hunde boller

    1. Smelt smørret i en gryde eller i mikroen.
    2. Varm mælken op i en anden gryde. Mælken skal kun lige lunes.
    3. Hæld den lune mælk over i en skål og rør gæren ud i mælken. Hæld også smørret i.
    4. Pisk æggene sammen med en gaffel i en lille skål og kom dem over i skålen. Rør det hele rundt.
    5. Herefter tilsættes havregryn, sukker og salt, og det hele røres igen godt sammen.
    6. Hæld hvedemelet i lidt efter lidt indtil dejen er smidig og ikke længere klistret at røre ved. Dejen skal stadig være fugtig, så husk at holde igen med melet.
    7. Dæk skålen til og sæt den et lunt sted. Lad dejen hæve i tre kvarter.
    8. Del dejen i 30 lige store stykker og tril dem til runde boller.
    9. Giv bollerne et let tryk ovenpå, så de bliver lidt fladere.
    10. Nu kommer det sjove: Bollerne skal formes til hundehoveder! Start med at skære det nederste stykke af bollerne af og brug herefter en saks til at klippe cirka halvvejs ind i hver side af bollerne, så der dannes ører.
    11. Lad hundebollerne efterhæve i en halv time.
    12. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter eller indtil du er tilfreds med afbagningen.
     

Pynt

    1. Hæld lidt flormelis i en skål og tilsæt lidt vand ad gangen, imens du rører rundt.
    2. Når glasuren har fået en god tykkelse, sætter du først to små klatter glasur på en bolle (der, hvor du vil have øjnene til at sidde). Placér herefter sukkerøjnene ovenpå på glasuren. Hold evt. en finger på dem et øjeblik. Gentag på de resterende boller.
    3. Hæld kakaopulver i resten af glasuren og tilsæt evt. mere flormelis, hvis glasuren skal være endnu tykkere (den skal være forholdsvis tyk, så den kan formes til hundesnuder).
    4. Sæt en klat chokoladeglasur på bollerne, så hundehovederne nu har snuder! Færdig! 🙂
    Hunde boller

Noter

Jeg fandt opskriften her.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!