x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Honningsyp som flasket cocktail

GYLDENDAL | 4. april 2020

En lækker opskrift på den bornholmske cocktail, der typisk drikkes op til jul.

Vi har opskriften fra bogen: “AKVAVIT – Myter, mad og cocktails“, skrevet af Rasmus Poulsgaard & Sune Risum-Urth. De skriver følgende om opskriften:

“Cocktails på flaske er en fantastisk ting, som løser rigtig mange problemer i forhold til overdreven ædruelighed.
Lav en flaske, og læg den i kælderen eller køleskabet sammen med vinen, så er du altid frisk med en cocktail, når der kommer uventede gæster. Honningsyp er en bornholmsk specialitet, der egentlig serveres afkølet som en lille skarp, men her er den altså cocktailificeret
og serveres således over is med en lille citrontwist.”


Honningsyp som flasket cocktail

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 70 cl
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

  • 50 centiliter akvavit Aalborg Krone Akvavit
  • 10 centiliter Vand
  • 100 gram Honning
  • 5 milliliter Angostura Bitters kan undværes i en snæver vending, men det gør altså drinken bedre

Sådan gør du

  • Opløs honning i vand og akvavit – det gøres nemmest ved først at varme honning og vand op under omrøring.
    Lad det derefter køle af, og hæld det i akvavitten.
    Der bliver lige 70 centiliter i alt, så det passer med flasken, når du har serveret et par skarpe.
    Opbevares i køleskab og serveres over is med et stykke citronskal som pynt.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Akvavit

Vi har opskriften fra bogen: "AKVAVIT - Myter, mad og cocktails".