
Opskrift på honningristede peanuts
Honningristede peanuts er en skøn snack, som der kan nippes af til hygge i sofaen, men som også er meget anvendelige i diverse salater. De letsaltede nødder i knasende og sød honningkaramel tager kun 10 minutter at lave – incl. afkøling, og så er de klar til brug.
Får du ikke brugt alle med det samme, kan du opbevare dem i lufttæt beholder nogle dage. Skulle de mod forventning blive klistrede eller bløde i beholderen, kan du give dem et par minutter i ovnen ved 200 grader, lade dem afkøle og så er de fine igen.

Honningristede peanuts
Grej
Ingredients
- 100 gram Peanuts saltede
- 1,5 spsk. Honning flydende
- 2 spsk. Vand
Instructions
- Rist peanutsene på en varm tør pande, til de begynder at afgive duft. Det tager 2-3 minutter. Rør jævnligt i dem undervejs. Skru ned til middel varme.
- Rør vand og honning sammen i en lille skål og put blandingen på panden.
- Vend rundt i peanutsene, så honningvandet fordeles, bliv ved til vandet er fordampet og honningen er blevet til gylden karamel, der sidder fast på peanutsene.Hold godt øje, så det ikke brænder på, og giver peanutsene en træls smag. Det tar 2-4 minutter for vandet at fordampe, alt efter hvor meget varme du har på og så skal peanutsene af varmen.
- Hæld dine peanuts ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle lidt, inden du skiller dem ad. Nu er de klar til brug.
Notes
Tips!
- Denne metode kan også bruges til andre nødder, fx mandler eller hasselnødder