ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet smør

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 20. maj 2018
Hjemmelavet luksussmør, det er nemmere at lave end du tror. Det kræver lidt tålmodighed (ventetid), men det er det hele værd. Det kræver kun fløde og en smule kærnemælk og salt.

Hjemmelavet luksussmør, det er nemmere at lave end du tror. Det kræver lidt tålmodighed (ventetid), men det er det hele værd. Det kræver kun fløde og en smule kærnemælk og salt.


Hjemmelavet smør

Hjemmelavet luksussmør, det er nemmere at lave end du tror. Det kræver lidt tålmodighed (ventetid), men det er det hele værd. Det kræver kun fløde og en smule kærnemælk og salt.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 days
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 250 gram
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 liter Fløde
  • 1 deciliter Kærnemælk
  • Salt God flagesalt og mængden er efter smag

Sådan gør du

  • Bland fløden og kærnemælken sammen i en beholder med låg.
  • Lad det stå 24 timer ved stuetemperatur.
  • Sæt den syrnede masse i køleskabet i 24 timer.
  • Hæld massen op i en røremaskine med et piskeris på.
  • Pisk indtil massen deler sig i smør og kærnemælk (det tager cirka 20 minútter).
  • Mas væsken ud af smørret og vask det i koldt vand.
  • Læg det usaltede smør i en skål og rør den ønskede mængde salt ind i det.  
  • Smørret er klar til brug og kan holde sig et par dage på køl.

Noter

Brug evt. krydderurter efter smag til for at lave kryddersmør. Hvidløg og persille sammen er en god kombination.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Se evt. denne video der viser processen: