ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet ristet løg

PER ASMUSSEN | 20. november 2018
Hjemmelavede ristede løg virker som en overdrevet luksus og svært at lave. De smager super dejligt, kræver meget få ingredienser og jeg vil gerne garantere at din ristede hotdog eller bøfsandwich når nye højder med disse løg.
Hjemmelavet ristet løg

Hjemmelavede ristede løg virker som en overdrevet luksus og svært at lave. De smager super dejligt, kræver meget få ingredienser og jeg vil gerne garantere at din ristede hotdog eller bøfsandwich når nye højder med disse løg.

De ristede løg kan både steges/koges i olie på panden eller få en tur i frituregryden. Jeg valgte frituregryden til denne opskrift.


Hjemmelavet ristet løg
Antal: 4 personer

Hjemmelavet ristet løg

Hjemmelavede ristede løg virker som en overdrevet luksus og svært at lave. De smager super dejligt, kræver meget få ingredienser og jeg vil gerne garantere at din ristede hotdog eller bøfsandwich når nye højder med disse løg.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 stk. Løg Brug 3 hvis de er små
  • 2 deciliter Hvedemel
  • Salt evt. ekstra krydderier, så som peber, cayennepeber og røget paprika.
  • Olie Til frituregryden/gryden

Sådan gør du

  • Start med at tænde din frituregryde på 170 grader. Det tager typisk 20-25 minutter at få olien varm.
  • Skræl dine to løg og skær dem i ringe. Det gør jeg typisk ved at skære toppen af og fortsætte på samme måde. Ellers så skær dem i skiver eller grovhak dem.
  • Fordel melet i en lille pose og placer løgringene/stykkerne deri. 
  • Ryst posen godt, så melet bliver godt fordelt på løgene.
  • Når olien er varm hældes løgene i frituregryden og steg dem indtil de er gyldne. Det tager cirka 5 minutter.
  • Tag dem op af gryden og placer dem på fedtsugende papir. Krydr dem med lidt salt og ekstra krydderier. De er nu klar til servering.

Noter

Bemærk at temperaturen falder i frituregryden når løgene kommer deri. Så pas på med ikke at komme for mange deri ad gangen. Du kan med fordel lave dem af to omgange.
Hvis du ikke har en frituregryde, så kan du tilberede dem i en gryde med olie. Hvis du ikke har et termometer, så kan du bruge huskereglen med at komme en lille træpind eller løgring i olien inden du går i gang. Hvis det syder omkring den, så er den klar til at stege.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.