Opskrift på hjemmelavet ragusa chokolade
Lækker hjemmelavet Ragusa.
Har du også en sød tand? Det har jeg og nogle gange skal man give sig selv lov.
Jeg har længe tænkt over at jeg gerne ville lave ragusa selv, derfor har jeg forsøgt mig og jeg syntes resultatet er blevet så godt.
Dem som har smagt dem har rost dem i høje toner og min kæreste har allerede lagt patent på resten.
De her lækre Ragusa er perfekt vis man vil have lidt sødt til kaffen.
Flere har efterspurgt opskriften og derfor skal i selvfølgelig ikke snydes for den, den kommer her:

Hjemmelavet Ragusa chokolade
Ingredienser
- 450 gram Nougat
- 125 gram Honning
- 300 gram nødder
- 300 gram Chokolade kan være op til 400 gram
Sådan gør du
- Hasselnødderne kommes på en bageplade og ristes i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Herefter fjernes det meste af skallerne. Chokoladen smeltes nu og halvdelen smøres i bunden af en form (24×18 cm), med bagepapir under. Det sættes nu på køl. Nougaten sælges over vandbad, hvorefter det blandes med hasselnødder og honning. Blandingen kommes nu på "chokoladebunden". Det kommes på køl i cirka 1 time, hvorefter resten af chokoladen kommes på toppen. Kom det hele i køleskabet til det er fuldstændigt stift og skær det herefter ud i ønskede størrelser. Hvis det smuldrer når der skæres i det, så lad det stå på køkkenbordet lidt inden du skærer i det.