x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet luksus smør

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 10. november 2017

Hjemmelavet luksussmør, det er nemmere at lave end du tror. Det kræver lidt tålmodighed (ventetid), men det er det hele værd.


Hjemmelavet luksus smør

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 days
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 deciliter Kærnemælk
  • 1 liter Fløde
  • Salt Salt efter smag og behag

Sådan gør du

  • Bland kærnemælk og fløde sammen i en beholder med låg. Lad det stå 24 timer ved stuetemperatur.
    Luksus smør
    Sæt den syrnede masse i køleskabet i 24 timer.
    Luksus smør
    Hæld massen op i en røremaskine med et piskerishoved. Lad maskinen køre, indtil at massen deler sig i smør og kærnemælk, det tager op til cirka 20 minutter.
    Mas væsken ud af smørret og vask det i koldt vand.
    Læg det usaltede smør i en skål og rør den ønskede mængde salt ind i det.  
    Smørret er klar til brug og kan holde sig et par dage på køl.

Noter

Bland lige det krydderi i din smør du ønsker dig, kun fantasien sætter grænsen.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.