Hjemmelavet luksussmør, det er nemmere at lave end du tror. Det kræver lidt tålmodighed (ventetid), men det er det hele værd.
Antal: Portioner
Hjemmelavet luksus smør
Udskriv Pin Del på Facebook Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 1 deciliter Kærnemælk
- 1 liter Fløde
- Salt Salt efter smag og behag
Sådan gør du
- Bland kærnemælk og fløde sammen i en beholder med låg. Lad det stå 24 timer ved stuetemperatur. Sæt den syrnede masse i køleskabet i 24 timer. Hæld massen op i en røremaskine med et piskerishoved. Lad maskinen køre, indtil at massen deler sig i smør og kærnemælk, det tager op til cirka 20 minutter. Mas væsken ud af smørret og vask det i koldt vand. Læg det usaltede smør i en skål og rør den ønskede mængde salt ind i det. Smørret er klar til brug og kan holde sig et par dage på køl.
Noter
Bland lige det krydderi i din smør du ønsker dig, kun fantasien sætter grænsen.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.