ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet luksus smør

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 10. november 2017

Hjemmelavet luksussmør, det er nemmere at lave end du tror. Det kræver lidt tålmodighed (ventetid), men det er det hele værd.


Antal: 3 Portioner

Hjemmelavet luksus smør

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 2 days
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 deciliter Kærnemælk
  • 1 liter Fløde
  • Salt Salt efter smag og behag

Sådan gør du

  • Bland kærnemælk og fløde sammen i en beholder med låg. Lad det stå 24 timer ved stuetemperatur.
    Luksus smør
    Sæt den syrnede masse i køleskabet i 24 timer.
    Luksus smør
    Hæld massen op i en røremaskine med et piskerishoved. Lad maskinen køre, indtil at massen deler sig i smør og kærnemælk, det tager op til cirka 20 minutter.
    Mas væsken ud af smørret og vask det i koldt vand.
    Læg det usaltede smør i en skål og rør den ønskede mængde salt ind i det.  
    Smørret er klar til brug og kan holde sig et par dage på køl.

Noter

Bland lige det krydderi i din smør du ønsker dig, kun fantasien sætter grænsen.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.