Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet krokrant

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

2. september 2020
Krokant - bestemt ikke den letteste disciplin at gå i gang med i køkkenet, men det smager fantastisk. Der skulle et par forsøg til fra min side af før jeg ramte den som jeg synes den skulle være og derfor deler jeg min opskrift med dig her.

Opskrift på hjemmelavet krokrant

Krokant – bestemt ikke den letteste disciplin at gå i gang med i køkkenet, men det smager fantastisk.

Der skulle et par forsøg til fra min side af før jeg ramte den som jeg synes den skulle være og derfor deler jeg min opskrift med dig her.

Hvad er krokant?

Jeg vil lige starte med at fortælle hvad krokant er, da det ikke er noget alle ved: Krokant er nødder/mandler der er overtrukket i en karamelliseret sukkermasse (karamel). Krokant kommer fra det franske ord “crocant” der betyder knasende eller sprødt og der er præcis det en krokant skal bruges til. Et sprødt element i en blød dessert, f.eks. oven på en mousse, kage, konfekt, creme, is eller lignende.

Hjemmelavet krokrant


Servings: 1 portion

Hjemmelavet krokrant

Krokant - bestemt ikke den letteste disciplin at gå i gang med i køkkenet, men det smager fantastisk. Der skulle et par forsøg til fra min side af før jeg ramte den som jeg synes den skulle være og derfor deler jeg min opskrift med dig her.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredients

  • 2 deciliter Sukker cirka
  • 3 deciliter Hasselnødder kan erstattes af andre nødder eller mandler

Instructions

  • Sukker smeltes på en panden ved lav/mellemvarme.
  • Det må for alt i verden ikke branke og du må ikke røre i sukkeret før det hele er smeltet.
  • Når det hele er smeltet og det er blevet lyt gyldent, skal nødderne kommes på panden.
  • Vend rundt et par gange og lad det stå i et par minutter indtil de har opsuget karamellen.
  • Placer det hele på et stykke bagepapir herefter.
  • Når krokant er kold, hakkes den groft.