Opskrift på hjemmelavet kokos granola
Granola smager skønt og er herlig, knasende og lækker topping på grød, yoghurt, skyr, pandekager – ja nærmest kun fantasien sætter grænser.
Denne her granola har jeg givet en mild smag af kokos og så har jeg fyldt den med nødder, kerner, frø og et lille strejf af vanilje – jeg synes den smager så godt! Og så er den både nem og hurtig at lave
Hjemmelavet kokos granola
Ingredienser
- 50 gram Havregryn finvalsede
- 50 gram Havregryn grovvalsede
- 20 gram Hasselnødder hakkede
- 25 gram Græskarkerner
- 15 gram Hørfrø
- 20 gram Kokoschips
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 2 spsk. Kokosolie jeg brugte en med kokossmag, men du kan også bruge neutral
- 1/2 spsk. Honning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Put havregryn, frø, kerner, kokoschips og vanillesukker i en skål.
- Put kokosolie og honning i en anden lille skål, opvarm det 20 sekunder i mikroovn til det er smeltet og rør det sammen. Hæld det i skålen med granola og rør det hele godt sammen.
- Fordel granolaen på en bageplade og giv det 10 – 15 min i ovnen til det er sprødt og gyldent. Rør et par gange undervejs og hold øje med, det ikke bliver for branket.