Opskrift på hjemmelavet ketchup
Prøv at lave din egen ketchup.
Den bliver sød og smagfuld og smager friskere end den, du kender fra supermarkedet.
Har du selv tomater i drivhuset, er dette desuden en god måde at få brugt nogle af dem på.

Servings: dl.
Hjemmelavet ketchup
Ingredients
- 600 gram Tomater evt. cherry- eller blommetomater
- 1 spsk. Brun farin
- 1 spsk. Hvidvinseddike
- 2 tsk. Salt
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. worcestershiresauce
Instructions
- Skyl og halvér tomaterne, og læg dem i en gryde sammen med brun farin, hvidvinseddike, salt, paprika og worcestershiresauce. Bring tomaterne i kog, sku ned, og lad dem småsimre i 10 minutter. Lad tomaterne køle lidt af. Blend dem til en jævn puré, dette er nemmest med en stavblender direkte i gryden. Hæld tomatketchuppen på rengjorte glas eller flasker, og luk dem godt. Ketchuppen kan holde sig i 2-4 uger på køl. Tip: Ketchuppen kan smages til, præcis som du ønsker - fx med friske krydderurter, tørrede krydderier eller chili. Prøv dig frem med små smagsskåle, til du får en ketchup, som passer lige præcis til din smag. Eller del ketchuppen op i mindre portioner, som du smager til på forskellig vis og opbevarer i små glas.