Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet ketchup

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

3. august 2018

Opskrift på hjemmelavet ketchup

Prøv at lave din egen ketchup.

Den bliver sød og smagfuld og smager friskere end den, du kender fra supermarkedet.

Har du selv tomater i drivhuset, er dette desuden en god måde at få brugt nogle af dem på. 


Antal: 7 dl.

Hjemmelavet ketchup

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 600 gram Tomater evt. cherry- eller blommetomater
  • 1 spsk. Brun farin
  • 1 spsk. Hvidvinseddike
  • 2 tsk. Salt
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. worcestershiresauce

Sådan gør du

  • Skyl og halvér tomaterne, og læg dem i en gryde sammen med brun farin, hvidvinseddike, salt, paprika og worcestershiresauce. 
    Bring tomaterne i kog, sku ned, og lad dem småsimre i 10 minutter.
    Lad tomaterne køle lidt af. Blend dem til en jævn puré, dette er nemmest med en stavblender direkte i gryden.
    Hæld tomatketchuppen på rengjorte glas eller flasker, og luk dem godt. Ketchuppen kan holde sig i 2-4 uger på køl.
    Tip: Ketchuppen kan smages til, præcis som du ønsker - fx med friske krydderurter, tørrede krydderier eller chili. Prøv dig frem med små smagsskåle, til du  får en ketchup, som passer lige præcis til din smag. Eller del ketchuppen op i mindre portioner, som du smager til på forskellig vis og opbevarer i små glas. 
     
    Ketchup