ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet fondant

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 12. februar 2021
Mit bud på en let opskrift på hjemmelavet fondant af kun 3 ingredienser; skumfiduser, rapsolie og flormelis. Ved at bruge frugtfarve kan du nemt få flotte farver i din fondant.

Mit bud på en let opskrift på hjemmelavet fondant af kun 3 ingredienser; skumfiduser, rapsolie og flormelis.

Ved at bruge frugtfarve kan du nemt få flotte farver i din fondant.

Jeg brugte denne fondant til at modellere forskellige figurer til at pynte en kage til mine børns institution.

Hjemmelavet fondant


Antal: 1 Portioner

Hjemmelavet fondant

Mit bud på en let opskrift på hjemmelavet fondant af kun 3 ingredienser; skumfiduser, rapsolie og flormelis. Ved at bruge frugtfarve kan du nemt få flotte farver i din fondant.
2 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Sødt
Keyword: Kage, Pynt, Sødt
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 100 gram Skumfiduser hvide marshmallow
  • 1 spsk. Rapsolie
  • 1 tsk. Frugt farve du bestemmer selv farven
  • 120 gram Flormelis det kan sagtens være +/- 20 gram
  • Flormelis til at rulle dejen i

Sådan gør du

  • Først skal du smelte dine skumfiduser sammen med olien og evt. frugtfarve (hvis du undlader frugtfarve, så bliver din fondant hvid). Det gøres i et vandbad: Kom vand i en gryde og bring det i kog. Sæt en skål (af glas eller metal) med ovenstående ingredienser oven på gryden. Skålen skal være større end, så der ikke kan slippe damp op fra gryden. Skru langt ned for blusset, så vandet blot simrer.
  • Rør rundt i blandingen indtil den er smeltet sammen. Jeg brugte en dejskraber til det.
  • Tag skålen af varmen og kom lidt flormelis i ad gangen mens du rører godt rundt. 
  • Bliv ved indtil dejen er sej og ikke klistrer mere, lidt ligesom en almindelig dej.
  • Kom flormelis på bordet og ælt den godt igennem med hænderne. Den må ikke blive for tør, den skal minde lidt om modellervoks.
  • Nu har du nærmest frit slag mht. hvad du vil gøre med din fondant: 
  • Rul den tyndt ud (firkantet eller rundt) og dæk den over en kage. 
  • Fondanten er relativ let at arbejde med, så du kan forme figurer.
  • Hvis du vil lave forskellige farver som jeg har gjort, så skal du lave flere portioner med hver sin farve.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.