x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet fondant

Anette Søstrøm Asmussen | 12. februar 2021

Mit bud på en let opskrift på hjemmelavet fondant af kun 3 ingredienser; skumfiduser, rapsolie og flormelis.

Ved at bruge frugtfarve kan du nemt få flotte farver i din fondant.

Jeg brugte denne fondant til at modellere forskellige figurer til at pynte en kage til mine børns institution.

Hjemmelavet fondant

Hjemmelavet fondant

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Kage, Pynt, Sødt
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 100 gram Skumfiduser hvide marshmallow
  • 1 spsk. Rapsolie
  • 1 tsk. Frugt farve du bestemmer selv farven
  • 120 gram Flormelis det kan sagtens være +/- 20 gram
  • Flormelis til at rulle dejen i

Sådan gør du

  • Først skal du smelte dine skumfiduser sammen med olien og evt. frugtfarve (hvis du undlader frugtfarve, så bliver din fondant hvid). Det gøres i et vandbad: Kom vand i en gryde og bring det i kog. Sæt en skål (af glas eller metal) med ovenstående ingredienser oven på gryden. Skålen skal være større end, så der ikke kan slippe damp op fra gryden. Skru langt ned for blusset, så vandet blot simrer.
    Rør rundt i blandingen indtil den er smeltet sammen. Jeg brugte en dejskraber til det.
    Tag skålen af varmen og kom lidt flormelis i ad gangen mens du rører godt rundt. 
    Bliv ved indtil dejen er sej og ikke klistrer mere, lidt ligesom en almindelig dej.
    Kom flormelis på bordet og ælt den godt igennem med hænderne. Den må ikke blive for tør, den skal minde lidt om modellervoks.
    Nu har du nærmest frit slag mht. hvad du vil gøre med din fondant:
     
    • Rul den tyndt ud (firkantet eller rundt) og dæk den over en kage. 
    • Fondanten er relativ let at arbejde med, så du kan forme figurer.
    Hvis du vil lave forskellige farver som jeg har gjort, så skal du lave flere portioner med hver sin farve.
    Hjemmelavet fondant
    Hjemmelavet fondant
    Hjemmelavet fondant

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.