x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet flødeboller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 4. december 2019

Dansk hygge betyder, at der skal noget spiseligt på bordet! Hygge og spisning er nærmest to sider af samme sag.

Her er flødeboller et supergodt bud på rigtig “hygge”, fordi det er dejligt nemt lige at snuppe en enkelt eller to eller tre.

Det er bare ikke alle flødeboller, der er lige lækre, og her hentyder jeg ufortrødent til de færdigkøbte eller fabrikslavede. Øv, hvor kan de bare variere i kvaliteten!

Hjemmelavet flødeboller

Jeg synes ofte ikke, at chokoladen er helt sprød eller tyk nok (der må altså gerne være noget at bide igennem!). Og så er fyldet heller ikke altid lige “fast” og cremet nok til min smag.

Så jeg foretrækker at lave mine egne flødeboller, og herunder viser jeg dig, hvordan jeg sommetider vælger at gøre. Marengsfyldet er nemlig ikke overtrukket med chokolade, men i stedet dækket af en chokoladeskal, hvilket giver en rigtig spændende variation til de helt almindelige overtrukne flødeboller.

Denne gang lavede jeg flødebollerne med færdigkøbte mørdejsbunde, så det var dejligt nemt! Du kan også bruge kiks eller vaffelbunde – eller bage bundene selv! Marcipanbunde er altid et hit.

 

Hjemmelavet flødeboller opskrift


Hjemmelavet flødeboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 20 flødeboller
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Fyld

  • 6 centiliter Vand
  • 185 gram Sukker til sukkerlagen
  • 3 æggehvider
  • 85 gram Glukosesirup
  • 1 tsk. Sukker til æggehviden

Bunde

  • 20 Mørdejsbunde eller kiks, vaffel eller marcipanbunde

Chokoladeskaller

  • 500 gram Mørk chokolade

Sådan gør du

Fyld

    1. Bring en gryde med vand, sukker og sirup i kog.
    2. Lad sukkerlagen koge op til 121 grader og tag så gryden af varmen. Her er du nødt til at bruge et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.
    3. Pisk æggehvider og sukker til en let fast masse med en elpisker.
    4. Hæld herefter, lidt efter lidt, sukkerlagen over i skålen med den piskede masse. Fortsæt med at piske imens sukkerlagen tilsættes. Pisk i cirka et kvarter.
    5. Kom skummet over i en sprøjtepose med glat tyl.
     

Bunde

    1. Fordel flødebollebundene ud på et stykke bagepapir.
    2. Sprøjt skummet ud på hver bund: Hold sprøjteposen i en lodret vinkel cirka 1 centimeter over bunden og sprøjt skummet ud i en cirkulær bevægelse, så der dannes en "skumkugle".
     

Chokoladskaller

    1. Hak chokoladen groft og smelt den stille og roligt over et vandbad.
    2. Lad temperaturen nå op til 55 grader celsius.
    3. Skru herefter ned for komfuret, så temperaturen på chokoladen falder til 28 - 29 grader celsius.
    4. Skru nu op for komfuret, så chokoladen når 31 grader celsius.
    5. Hæld chokoladen over i silikoneformen og sørg for at chokoladen dækker formene fuldstændigt.
    6. Vend silikoneformen på hovedet og lad det overskydende chokolade løbe ud på et stykke bagepapir.
    7. Vend igen silikoneformen om og lad chokoladen stå og størkne.
    8. Tag forsigtigt de størknede chokoladeskaller ud af formen og læg én chokoladeskal på hver flødebolle.
    9. Flødebollerne er nu klar til servering.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.